Montfoort Motorsports.

Aangenaam kennis te maken en welkom op deze site!

We zijn een team dat wedstrijd- en hobbyrijders begeleidt in de kartsport. In onze goed uitgeruste werkplaats in De Meern hebben we karts in reparatie en onderhoud, en voor degenen die thuis geen stallingsmogelijkheden hebben, ook opslag. Met onze vrachtwagen en servicebussen bezoeken we de circuits.

2018 was een sportief succesvol jaar waar we niet alleen de nodige podiumplaatsen haalden, maar ook weer eens een kampioen in het team hadden. Giel Bronder, de kampioen in de DD2. Hij mocht gelijk ons land vertegenwoordigen op de World Finals in Brazilië.

Op het gebied van de races was het ook een vreemd jaar. Voor het eerst in 18 jaar waren we niet vertegenwoordigd op het viertakt kampioenschap. De klassen die wij altijd ondersteund hebben zijn er niet meer; Honda Cadet,  Briggs and Stratton World Formula en de Swiss auto VT 250. Het team is nooit een fan van de RK 1 geweest en zal dat ook nooit worden. De rookie 4 Shift en de International Shift laten nog op zich wachten.

De werkplaats wordt wat drukker. We zien dat er wat meer mensen hobbymatig gaan rijden. Deze mensen hebben ook support en onderdelen nodig. Dat is iets wat we prima voor ze kunnen verzorgen.
We zijn dus nog steeds een echt full service raceteam te noemen met begeleiding op de baan, reparatiefaciliteit in De Meern, het Rotax servicepunt, het Swiss auto service punt, het Briggs and Stratton service punt, onze dealer schappen van Kosmic en Gillard.

Kijkend naar de activiteiten op de kartbaan weten steeds meer teams ons te vinden voor de onderdelen waar ze net even op misgrijpen. Geen probleem; als we het hebben, leveren we het graag. Kart richten? Chassis lassen? Geen probleem. We kunnen het vaak ter plekke regelen

Een leuk jaar in de tweetakt met mooie races van onze rijders, dagsuccessen die in 2019 ongetwijfeld omgezet gaan worden naar heel mooie resultaten in de verschillende kampioenschappen. Inderdaad, verschillende kampioenschappen. We zullen sowieso aanwezig zijn op de Chrono 2 takt-wedstrijden, de BNL en de BMC. Mooi voordeel is dat er twee wedstrijden in dit kampioenschap gecombineerd worden. Dit zorgt er in ieder geval voor dat het makkelijker wordt om de  beide wedstrijden te gaan rijden. Verder is er nog een internationale Rotax wedstrijd in Le Mans in augustus, het Kartfestival in Oostenrijk, en kijken we naar de Euroround. De nieuwe organisator, Mike Wagner, heeft afgelopen jaar laten zien dat hij er een mooie competitie van heeft weten te maken. Met Rick Bouthoorn en Sen Roodenburg hebben we in ieder geval er een leuk seizoen beleefd.

 

Wijzigingen in het begeleidingsteam.
Luuk Montfoort heeft inmiddels afscheid genomen van het team. Hij gaat zich concentreren op werk en studie. Erwin Montfoort gaat verder als monteur voor een rijder.
En wij kondigen met trots aan dat Roeland de Groot het team komt versterken. Hij gaat de rol van Luuk overnemen; data.
Hans heeft in zijn rol de handen vol. Hij zwaait de scepter in de werkplaats, regelt her en der het opbouwen van de tenten. Te pas en te onpas kan hij assistentie inroepen
Steeds meer hobbyrijders weten ons team te vinden. Dit betekent dat Hans het drukker en drukker gaat krijgen. Tijd dus om ook wat in de organisatie van het team te gaan doen.

De splitsing in het team is goed bevallen en gaan we aankomend jaar nog verder doorzetten. Niet alleen een tent met Micro Max en Mini Max rijders, ook een tent met Junior en Senior rijders en een tent met DD2 rijders. We zijn erg blij dat we deze klasse met een aantal nieuwe rijders kunnen versterken. We kijken uit naar een mooi 2019 met spannende wedstrijden op mooie circuits. Altijd welkom om eens bij ons aan te lopen. De koffie staat altijd klaar.

Wat betreft de uitstraling van het team; daar gaan we ook een stukje verder. Vanaf dit jaar rijdt iedereen op de wedstrijddagen in de kleuren van het team.

RONALD MONTFOORT
RONALD MONTFOORTTeam-eigenaar
Teammanager, engineer en verantwoordelijk voor de onderdelenlogistiek op de wedstrijden. Is ook altijd bezig met het coachen van de rijders waar hij kan. Tegenwoordig wat minder in de werkplaats te vinden, maar als de gelegenheid er ook maar enigszins is, is hij in de werkplaats te vinden. Verder runt hij de administratie van het team.
ERWIN MONTFOORT
ERWIN MONTFOORTKlasse begeleider
Jarenlang zelf coureur geweest, hij is ook monteur van een rijder en begeleider van een klasse. Zijn kennis en ervaring, opgedaan als rijder in zowel de tweetakt als de viertakt klassen heeft er voor gezorgd dat hij rijders naar een hoger niveau kan brengen. In de tweetakt een vaste begeleider van Rick Bouthoorn geweest. In 2019 is hij een vaste begeleider van een rijder.
HEIDI MONTFOORT
HEIDI MONTFOORTPr-medewerker
De logistieke spil in het team. Zij zorgt ervoor dat de vrachtwagen en de aanhanger geladen is met eten en drinken. Ze is degene die zorgt dat de anderen hun werk goed kunnen doen, een onmisbare schakel in het raceteam. En als ze nog tijd over heeft dan is ze te vinden op het circuit om foto’s te maken van onze rijders die dan geplaatst worden op haar eigen website: heidipictures.nl en op onze site montfoort motorsports.
Ook zijn we te volgen op facebook en instragram.
HANS VAN ZUIJLEN
HANS VAN ZUIJLENTeam-manager
Dé dragende kracht binnen het raceteam. Al jarenlang de vaste steun en toeverlaat voor de rijders. Probleem met de kart, Hans lost het op. Begeleiding van de kinderen? Geen probleem voor Hans. Hij zorgt er ook voor dat de vrachtwagen op tijd op het circuit is, de tenten opgebouwd en ingericht zijn. Bij thuiskomst zorgt hij er ook voor dat de spullen weer allemaal goed opgeborgen worden in de werkplaats. Door de weeks is hij het aanspreekpunt in de werkplaats voor onderhoud en reparatie. Alle operationele zaken lopen via Hans. Zo stuurt hij ook iedere week de App eruit; wordt er getraind en zo ja, waar wordt er getraind.
MONTEURS
MONTEURSMONTEURS in opleiding
Sommige ouders hebben niet de mogelijkheid om zelf voor de kinderen te sleutelen. Te veel eigen kinderen, te druk met werk, of welke andere reden dan ook. Geen probleem bij Montfoort Motorsports. De afgelopen jaren hebben we zo een aantal mensen binnengehaald die intern opgeleid zijn tot monteur. Voornamelijk jongeren in de leeftijdscategorie van Erwin en Luuk. We krijgen regelmatig aanvragen van deze jonge mensen of er ruimte is in het team. Als we plek hebben kunnen ze bij ons beginnen en zich ontwikkelen tot engineer in de kartracerij. Zo zijn we niet alleen bezig met het begeleiden van coureurs, ook de begeleiding van monteurs zit erbij.

DE KARTFABRIQUE IN MAARSSEN:

KF-sposoring

Het is met Ronald en Hans allemaal begonnen met  De Kartfabrique in Maarssen (Utrecht) hét indoorkartcentrum van Nederland. Ronald en Hans hebben daar 15 jaar lang les gegeven, Erwin en Luuk hebben daar les gehad en zijn toen ook een paar jaar les gaan geven. Veel kinderen uit het team zijn ooit begonnen op de kartschool. Voorzichtig kwam wel een de vraag om buiten te gaan rijden. Testsessies werden geregeld en kinderen werden begeleid in de eerste races van heet team. Plezier maken staat voorop.
We zijn per slot van rekening met kinderen bezig.

Dat betekent niet dat er geen prestatie van de kinderen gevraagd wordt. Integendeel. Van de rijders wordt verwacht dat zij hun uiterste best doen, zowel in de training als in de wedstrijden. Maar er is altijd tijd voor plezier!
Ook van de ouders wordt een inspanning verwacht. Na de race met z’n allen opruimen en inpakken. Het plezier straalde in de afgelopen jaren af van het team. Daarom hebben zich al rijders bij het team gemeld die niet via de kartschool kwamen. Ook deze rijders waren welkom in het team. Hoewel het karten bij ons een uit de hand gelopen hobby is, krijgt het team een steeds professionelere uitstraling.

VIND JE HET KARTEN LEUK

Wil je het een keer uitproberen? Bij Montfoort Motorsports geven we je graag de gelegenheid om eens een test buiten te doen. We hebben daarvoor altijd een paar karts staan. Een mailtje naar ons is meer dan voldoende om met ons in gesprek te komen. Kijk maar eens op de wedstrijdkalender. Dan zien jullie waar we staan. Mocht je eens uitgebreider kennis willen maken, loop gerust binnen in onze tent. Koffie en thee staan altijd klaar!

Met sportieve groet,

Ronald Montfoort
Teammanager Montfoort Motorsports