Montfoort Motorsports.

Aangenaam kennis te maken en welkom op deze site!

We zijn een team dat wedstrijd- en hobbyrijders begeleidt in de kartsport. In onze goed uitgeruste werkplaats in De Meern hebben we karts in reparatie en onderhoud, en voor degenen die thuis geen stallingsmogelijkheden hebben, ook opslag. Met onze vrachtwagen en servicebussen bezoeken we de circuits.

2017 was een spannend  jaar voor ons en een jaar waarin veel gebeurd is. Het team groeit gestaag verder, de werkplaats is nog wat uitgebreid. De testbank bewijst wekelijks zijn goede diensten, niet alleen door de motoren na service in te rijden op de bank, wat niet alleen tijd spaart op de baan, maar ook een goede eindcontrole is. We kunnen ons dus nog steeds een echt full service raceteam noemen met begeleiding op de baan, reparatiefaciliteit in De Meern, het Rotax servicepunt, het Swiss auto service punt, het Briggs and Stratton service punt, onze dealer schappen van Kosmic en Gillard.

Kijkend naar de activiteiten op de kartbaan weten steeds meer teams ons te vinden voor de onderdelen waar ze net even op misgrijpen. Geen probleem; als we het hebben, leveren we het graag. Kart richten? Chassis lassen? Geen probleem. We kunnen het vaak ter plekke regelen

Een leuk jaar in de tweetakt met mooie races van onze rijders, sporadische dagsuccessen die in 2018 ongetwijfeld omgezet gaan worden naar heel mooie resultaten in de verschillende kampioenschappen. Inderdaad, verschillende kampioenschappen. We zullen sowieso aanwezig zijn op de Chrono 2 takt-wedstrijden, de BNL en de Euro Challenge, aangevuld met de RGMMC Winter cup in Valencia en de International open in Adria. Naar andere kampioenschappen wordt nog gekeken.

Ook in het afgelopen jaar in de viertakt weer veel successen. Een volledig podium in de World Formula klasse, met als kampioen Lars Kokke.

Ook het jaar waar Erwin en Luuk Montfoort hun nieuwe rol hebben voortgezet. Erwin als vaste monteur voor Rick Bouthoorn en Luuk als de dataengineer van het team. De dataengineering heeft in combinatie met Hans en Edward de nodige stappen vooruit gebracht. Fred in de tent voor de Micro maxen en de Mini maxen had ook zijn hand vol.

Hans zijn rol wordt ook ieder jaar een stukje zwaarder en leuker. Hij zwaait de scepter in de werkplaats, regelt her en der het opbouwen van de tenten. Te pas en te onpas kan hij assistentie inroepen

Steeds meer hobbyrijders weten ons team te vinden. Dit betekent dat Hans het drukker en drukker gaat krijgen. Tijd dus om ook wat in de organisatie van het team te gaan doen.

De splitsing in het team is goed bevallen en gaan we aankomend jaar nog een stukje verder finetunen. Niet alleen een tent met Micro Max en Mini Max rijders, ook een tent met Junior en Senior rijders en een tent met DD2 rijders. We zijn erg blij dat we deze klasse met een aantal nieuwe rijders kunnen versterken. We kijken uit naar een mooi 2018 met spannende wedstrijden op mooie circuits. Altijd welkom om eens bij ons aan te lopen. De koffie staat altijd klaar.

RONALD MONTFOORT
RONALD MONTFOORTTeam-eigenaar
Teammanager, engineer en verantwoordelijk voor de onderdelenlogistiek op de wedstrijden. Is ook altijd bezig met het coachen van de rijders waar hij kan. Tegenwoordig wat minder in de werkplaats te vinden, maar als de gelegenheid er ook maar enigszins is, is hij in de werkplaats te vinden. Verder runt hij de administratie van het team.
ERWIN MONTFOORT
ERWIN MONTFOORTKlasse begeleider
Jarenlang zelf coureur geweest, hij is ook monteur van een rijder en begeleider van een klasse. Zijn kennis en ervaring, opgedaan als rijder in zowel de tweetakt als de viertakt klassen heeft er voor gezorgd dat hij rijders naar een hoger niveau kan brengen. In de tweetakt een vaste begeleider van Rick Bouthoorn geweest. In 2018 begeleid Erwin de Junioren en de Senioren in het team in het NK. Hij praat niet alleen met de rijders, hij is ook vraagbaak en hulp voor de monteurs in deze klasse.
LUUK MONTFOORT
LUUK MONTFOORTData-engineer
.Jarenlang rijder bij Montfoort Motorsports geweest. Ook al jaren werkzaam als monteur geweest. In die tijd heeft hij veel geleerd. In zijn dagelijks leven zit Luuk in de ICT wereld In het team combineert hij zijn ervaring als rijder/monteur met zijn ervaring als ICT’ er en is onze data-engineer. Bij de wedstrijden is hij aanwezig in de vrachtwagen om de data in te voeren en te analyseren van de rijders op de baan.
HEIDI MONTFOORT
HEIDI MONTFOORTPr-medewerker
De logistieke spil in het team. Zij zorgt ervoor dat de vrachtwagen en de aanhanger geladen is met eten en drinken. Ze is degene die zorgt dat de anderen hun werk goed kunnen doen, een onmisbare schakel in het raceteam. En als ze nog tijd over heeft dan is ze te vinden op het circuit om foto’s te maken van onze rijders die dan geplaatst worden op haar eigen website: heidipictures.nl en op onze site montfoort motorsports.
Ook zijn we te volgen op facebook en instragram.
HANS VAN ZUIJLEN
HANS VAN ZUIJLENTeam-manager
Dé dragende kracht binnen het raceteam. Al jarenlang de vaste steun en toeverlaat voor de rijders. Probleem met de kart, Hans lost het op. Begeleiding van de kinderen? Geen probleem voor Hans. Hij zorgt er ook voor dat de vrachtwagen op tijd op het circuit is, de tenten opgebouwd en ingericht zijn. Bij thuiskomst zorgt hij er ook voor dat de spullen weer allemaal goed opgeborgen worden in de werkplaats. Door de weeks is hij het aanspreekpunt in de werkplaats voor onderhoud en reparatie. Alle operationele zaken lopen via Hans. Zo stuurt hij ook iedere week de App eruit; wordt er getraind en zo ja, waar wordt er getraind.
MONTEURS
MONTEURSMONTEURS in opleiding
Sommige ouders hebben niet de mogelijkheid om zelf voor de kinderen te sleutelen. Te veel eigen kinderen, te druk met werk, of welke andere reden dan ook. Geen probleem bij Montfoort Motorsports. De afgelopen jaren hebben we zo een aantal mensen binnengehaald die intern opgeleid zijn tot monteur. Voornamelijk jongeren in de leeftijdscategorie van Erwin en Luuk. We krijgen regelmatig aanvragen van deze jonge mensen of er ruimte is in het team. Als we plek hebben kunnen ze bij ons beginnen en zich ontwikkelen tot engineer in de kartracerij. Zo zijn we niet alleen bezig met het begeleiden van coureurs, ook de begeleiding van monteurs zit erbij.

DE KARTFABRIQUE IN MAARSSEN:

KF-sposoring

Het is met Ronald en Hans allemaal begonnen met  De Kartfabrique in Maarssen (Utrecht) hét indoorkartcentrum van Nederland. Ronald en Hans hebben daar 15 jaar lang les gegeven, Erwin en Luuk hebben daar les gehad en zijn toen ook een paar jaar les gaan geven. Veel kinderen uit het team zijn ooit begonnen op de kartschool. Voorzichtig kwam wel een de vraag om buiten te gaan rijden. Testsessies werden geregeld en kinderen werden begeleid in de eerste races van heet team. Plezier maken staat voorop.
We zijn per slot van rekening met kinderen bezig.

Dat betekent niet dat er geen prestatie van de kinderen gevraagd wordt. Integendeel. Van de rijders wordt verwacht dat zij hun uiterste best doen, zowel in de training als in de wedstrijden. Maar er is altijd tijd voor plezier!
Ook van de ouders wordt een inspanning verwacht. Na de race met z’n allen opruimen en inpakken. Het plezier straalde in de afgelopen jaren af van het team. Daarom hebben zich al rijders bij het team gemeld die niet via de kartschool kwamen. Ook deze rijders waren welkom in het team. Hoewel het karten bij ons een uit de hand gelopen hobby is, krijgt het team een steeds professionelere uitstraling.

VIND JE HET KARTEN LEUK

Wil je het een keer uitproberen? Bij Montfoort Motorsports geven we je graag de gelegenheid om eens een test buiten te doen. We hebben daarvoor altijd een paar karts staan. Een mailtje naar ons is meer dan voldoende om met ons in gesprek te komen. Kijk maar eens op de wedstrijdkalender. Dan zien jullie waar we staan. Mocht je eens uitgebreider kennis willen maken, loop gerust binnen in onze tent. Koffie en thee staan altijd klaar!

Met sportieve groet,

Ronald Montfoort
Teammanager Montfoort Motorsports