De wedstrijd van de 2-takt te Veldhoven zit er weer op. Het was een prachtig weekend, zekers wat het weer betreft: warm en zonnig en dat nog in september!

Esmee (micro max) heeft vrijdag en zaterdag lekker getraind en zette een 11e tijd neer in de kwalificatie. De eerste heat was echt ongelooflijk spannend, ze lag erg goed in de top 10 en vocht voor elke centimeter. Ze won veel plekjes maar uiteindelijk koste haar laatste inhaal aktie haar een goede finish en viel terug in het veld. Haar 2e en 3e heat waren ook zeer goed en strijdlustig, veel plekjes winnen maar ook weer verliezen. Ze eindigde de dag dan ook met een 13e plek, maar dit beloofd veel voor de laatste wedstrijd van het seizoen op Genk.

Bij de Mini Max klasse hadden we een nieuwe rijder in de tent: Thomas Dijkstra. Die bezette een mooie 4e plek in de kwalificatie. Rick Bouthoorn had de snelheid om een goede kwalificatie neer te zetten maar door een aktie (waar hij van de baan af ging) verloor hij veel plekken en zetten een 12e tijd neer. Sen Roodenburg die ging ook super goed en eindigde op een 9e plek in de kwalificatie. Brett en Michael hadden het wat moeilijk maar zette respectievelijk een 15e en 21e plek neer.

De races waren alle 3 zeer spannend, mooie inhaal akties en gevechten op het scherpst van de snede hebben we gezien. Maar het was dan aan het einde van de dag dan toch Rick die een mooie 4e plek neerzette met naast zich een prachtige overwinning van nieuwkomer Thomas op plek 5. Allebei op het podium. Helaas voor Sen die zag na heat 1 zijn mooie kwalificatie plek in rook op gaan, door een klapper en kwam als 23e over de finish. Maar race 2 en 3 waren super goed en dag resultaat was dan ook plek 14. Michael was constant, vocht voor wat ie waard was en eindigde de dag met een 19e plek. Brett had een slechte 2e heat waardoor zijn dag resultaat een 21 plek was maar heat 1 en 3 liet hij zien dat hij toch goed kon racen en ze rekening met hem moeten houden de volgende wedstrijd.

Bij de Max Junioren was het echt een strijd, je kon niet meer om de rijders van montfoort motorsports heen. Ondanks dat “onze” junioren buiten de top 10 hadden gekwalificeerd, lieten ze allemaal zien wat ze waard waren. In heat 1 was het zelfs zo dat 5 van onze 6 rijders achter elkaar in de top 10 reden. Dat was echt een gaaf gezicht. In heat 1 was het dan ook Demi met een mooie finish p5, Anthonie met een finish p7, Axel met een finish p8 en Vivian een finish nog net in de top 10. David, die een ongelooflijke mooie kwalificatie neerzette net achter Anthonie had pech, kwam ver achter in het veld terecht en finish p 21. Alexander had een kwalificatie p19 maar zetten een sterke race neer finish p13.
Demi, Anthonie en Axel zette de sterke lijn door in heat 2 met respectievelijk finish p6, p8 en p12.
Maar heat 3 was echt een heat waarbij iedereen gelijk de eerste ronde wilde winnen. En we weten allemaal dat dat niet gaat lukken en dat het eerder een teleurstelling word dan een overwinning.

De pech sloeg toe bij Anthonie, die kwam in de opwarmronde tot stilstand, geen finish wat zeker een teleurstelling was na 2 topheats gereden te hebben. Dat kostte hem helaas een top 10 klassering. Demi reed zeer sterk met een p8 als finish en een mooi dag resultaat p6 gefeliciteerd.
Axel had ook geen goede 3e heat maar door zijn goede resultaat in de vorige heats toch een mooi p11 als eindresultaat. Vivian reed constant, goede inhaal akties laten zien met als dag resultaat een p 12. Er zit een mooie stijgende lijn in en wie weet in Genk kan je laten zien wat je echt waard bent. Want jongens, Vivian komt er aan! Alexander en David sloten de dag af op p15 en p19. Ook zij hebben laten zien dat er strijdlust is, alleen uit de klappers blijven valt niet mee.

Bij de Olympische klasse hebben we Britt, de dame die er alles voor over heeft om te karten. Nu zat helaas dit weekend bijna alles tegen. De kart die gescheurd was, een heat met een DNF en een senior die van de baan af schoot en de baan op wilde maar daarbij Britt eraf knalde. Het maakte het allemaal niet makkelijk voor haar om gemotiveerd te blijven maar ondanks alles: Britt gaat ervoor en zal ook de laatste wedstrijd aanwezig zijn op Genk met dan hopelijk geen pech. Ze eindigde deze dag dan ook op een p3 dus toch nog een mooie trofee om mee naar huis te nemen.

Aankomend weekend zitten we nog steeds op Veldhoven maar dan met de 4-takt dus kom allemaal gezellig kijken want dat beloofd weer een mooi spektakel te worden.