Wat een weekend hebben wij gehad met ons team op Berghem. Het was weer heerlijk om iedereen terug te zien van een welverdiende vakantie. Ze stonden allemaal weer klaar om te racen, niet alleen de rijders maar ook de ouders en monteurs. Heerlijk want wij hadden er als team ook weer heel veel zin in.

Het begon met prachtig weer, vrijdag en zaterdag lekker veel zon alleen in de avond regen. Zondag zou een dag worden met heel veel regen, zware regenbuien zouden over het circuit komen en dat gebeurde ook. De 1e heat en 2e heat was lastig om voor sommige een keus te maken: slicks of regenbanden want in het parc ferme was het nog droog maar tijdens de heat zou het gaan regenen. Ja wat gaan we doen, lastige keuze maar dat hoort er ook bij. De 3e heat zou gelukkig helemaal droog zijn en dat klopte ook: het werd zelfs weer heel erg wam.

De races, tja voor de een was het een succes voor de ander een tegenvaller. Maar het kan natuurlijk ook niet altijd goed gaan. Neem Rick Bouthoorn, super kwalificatie gereden (p2) maar gaat zijn ketting stuk in de laatste paar rondes voor de vlag in de 1e heat. Weg top 3 klassering. Rijd in de 2e heat en 3e heat de races van zijn leven en eindigt overall in de dag op p8.

Sen, tja die had een mooie kwalificatie p6 maar heeft enorm veel pech gehad in de eerste manche met net de verkeerde bandenkeus en is helaas in het dag resultaat teruggevallen naar p20. Maar dat kan ook gebeuren, de volgende keer zeker meer succes, hebben er vertrouwen in.

Dan Esmee Kosterman, tja die was echt fris en fruitig terug gekomen van vakantie want wat heeft die meid een super weekend gehad. Mede dankzij haar oom Marco, die besloot lekker mee te sleutelen, en samen met haar moeder die altijd haar vaste monteur/coach is. Ze zette een mooie 12e plek neer in de kwalificatie. In de regen was ze ontzettend goed en de laatste heat op het droge circuit heeft ze mooie inhaal akties laten zien. Met als resultaat een mooi top 10 klassering en wel p9. Fantastisch Esmee gefeliciteerd.

Bij de DD2 was het Ruben Meij die ook een super weekend kende net als Esmee. Hij had in de kwalificatie een mooie p6 maar in de races zat hij voorin. Uiteindelijk was zijn dag resultaat een hele mooie p3. Gefeliciteerd Ruben met de mooie overwinning. Denk dat dit naar meer smaakt…..

Ook pech duivel Brett die het hele weekend problemen had maar uiteindelijk bij de kwalificatie een hele mooi verdienstelijke 9e plek neer zette. Weliswaar een heat niet uitgereden maar ook die komt er wel. Net als Vivian Meij, die begint ook op stoom te raken want die heeft een mooi verdienstelijke p13 in de wacht gesleept na 3 heats. Top!
Bij de senioren hadden we dit weekend weer een oude bekende in het team en dat is Everhard. Die was er ook weer gezellig bij alleen was dit weekend niet zo geslaagd vond hij zelf. Het viel niet mee, maar hij heeft toch zijn best gedaan en het heel erg gezellig gehad. Hopen de volgende keer op meer succes Everhard.

Al met al een heel mooi, gezellig en spannend weekend gehad met ups en downs. Met zon en regen maar zeker geslaagd weekend. Voor iedereen die meer hadden verwacht: jullie zijn en blijven toppers want we doen allemaal ons best en wie weet zijn jullie de volgende x aan de beurt om te schitteren. Wij als team hebben genoten van jullie en wij gaan ons klaar maken voor de volgende wedstrijd van aankomend weekend. Dat is voor de 4-takt klasse te Emmen dus voor wie zin heeft om te komen kijken: het wordt heel mooi weer en zeker spannende races want ook deze kanjers hebben er veel zin in om de knallen. Tot de volgende keer en succes.