Het beloofde een mooi en heerlijk weekend te worden van de 2-takt te Spa. Het weer was perfect, droog en veel zon, heel veel zon dus ook erg warm. Maar dat was niet erg want iedereen zorgde voor genoeg water en frisdrank. En de rijders hadden het idee om aan het einde van de dag nog een lekkere frisse duik te nemen in het nabij gelegen zwembad van de lokale camping en dat bracht al lekkere “verkoeling” in het vooruitzicht.
Op zaterdag avond hebben wij nog met het hele team (ongeveer een man of 45) gezellig een BBQ gehouden en dat was een groot succes dus al met al was de team spirit er zeker. Maar er moest ook geracet worden.

Het was voor de micro max rijders Senna en Esmee niet helemaal hun weekend. Ze waren op de trainingen snel en vol goede moed de races tegemoet maar dat viel helaas wat tegen. Er was een enorme klapper tijdens een van heats en de race werd stil gelegd. Gelukkig viel het achteraf mee maar er moest overnieuw gestart worden. Het was erg warm en de vermoeidheid speelde ook mee en Senna en Esmee kwamen allebei niet verder dan respectievelijk een 12e en een 17e plek. Wie weet de volgende wedstrijd meer succes.

Bij de mini max klasse was het een enorme strijd en de pech sloeg voor Brett gelijk al toe, kreeg pech en kon de race niet uitrijden, een dnf achter zijn naam helaas. Maar gelukkig de 2 laatste heats wel kunnen racen maar een goede resultaat zat er niet meer in. Voor Micheal was het ook een zwaar weekend en eindigde overall op een 19e plek. Rick en Sen konden goed mee strijden in de top 10 en deze weekend eindigde Sen op een p8 en Rick wist er nog een p5 podium plek uit te halen.

Bij de max junioren was het een veld vol rijders die allemaal de race in de 1e bocht wilden winnen maar wij weten allemaal dat dat onmogelijk is en zo gebeurde het dat er 2 x opnieuw gestart moest worden tijdens de 1e heat. Er gebeurde van alles met als gevolg een code rood (rode vlag) en de race werd gestopt. Er was minder dan 75% gereden dus dat betekende allemaal halve punten. De laatste 2 heats gingen redelijk maar ook daar was wel het e.e.a. op aan te merken maar onze rijders hebben enorm gestreden. Helaas geen rijders in de top 10 maar Axel was de rijder die overall mooi een 11e plek wist te bemachtigen en zet een stijgende lijn in. Goed bezig Axel! Demi kwalificeerde op een mooie 10e plek maar eindigde overall op een 12e plek en heeft een aantal mooie akties laten zien. Anthonie, Alexander, Vivian en David hebben goed gestreden en mooie gevechten laten zien en bij alle 4 zien we ook vooruitgang, daar zijn we heel erg blij mee.

In de max senioren hebben we Tom en die eindigde overall op een 11e plaats na 3 heats goed gestreden te hebben met een kleine groep senioren maar wel een hele sterke groep senioren. Misschien zit Tom de volgende wedstrijd weer in de top 10, hij heeft de wedstrijden ervoor laten zien dat ie daar thuis hoort dus dat zal zeker goed komen Tom. Britt reed in de olympische klasse samen met de senioren en had helaas geen goed weekend. Twee x een dnf maar ging toch met een beker naar huis daar er maar 2 rijders zijn in die klasse. Zouden er graag weer meer rijders in die klasse willen zien want dan maakt het allemaal nog net even spannender voor iedereen. Ondanks het uitvallen van 2 heats heeft ze toch nog een heel leuk weekend gehad.

In de DD2 klasse hebben we nog Thierry die deze wedstrijd mee reed. Ruben helaas niet want die was op vakantie. Thierry had het hele weekend de race pace te pakken en het beloofde een mooie klassering te worden. Helaas, in de kwalificatie viel hij uit na een paar rondes met pech. Hij moest de race dan ook startten vanaf een 14e plek. Maar hij heeft echt mooie races laten zien en als hij geen pech had gehad dan had ie zeker op het podium gestaan. Hij veroverde een 8e, 5e en 5e plek met een overall p4. Helaas net geen podium. Volgende x hopelijk meer succes maar we hebben van je genoten.

Iedereen een hele fijne vakantie en tot de volgende wedstrijd, fris en fruitig zoals ik altijd zeg. Tot dan.