Zo, het weekend karten zit er weer op. En wat een weekend hebben we gehad zeg, vol met ups en downs, zon en regen, hoogtepunten en dieptepunten, een lach en een traan. Jawel een race weekend met alles erop en eraan. Het begon vrijdag met heel veel regen, de zaterdag trainingen en kwalificatie met mooi droog weer en zondag de races met heel veel regen.

Om maar gelijk te beginnen met een enorme dieptepunt: de race-uitslag van Rick Bouthoorn. Hij was weer enorm in topvorm. Had de pole in de kwalificatie en won alle 3 de races, een mooie dag overwinning voor Rick en zijn monteur Erwin Montfoort.

Maar helaas hier komt het dieptepunt: na de 2 heats werden de nummers 1, 2 en 3 gecontroleerd door de technische commissie en gelukkig alles oke bevonden. Na de 3e manche werden alleen nummers 1 en 2 gecontroleerd en helaas was er een probleem. Lang verhaal kort verteld om verder niet in details te treden: allebei de karts afgekeurd, dus Rick was zijn positie 1 kwijt en eindigt op de 14e plaats. Weg dag overwinning. Iedereen, en niet alleen Rick en zijn ouders maar ook wij van het team (Ronald, Hans, Erwin, Luuk en ikzelf Heidi) waren zachtjes uitgedrukt zeer teleurgesteld. Alle andere ouders/rijders van ons team waren ook terneer geslagen. Want dit was niet de 1e x maar de zoveelste x.

Maar wij laten ons niet uit het veld slaan en gaan gewoon door met wat wij altijd al hebben gedaan: racen met de kids en plezier maken want dat is wat bij ons voorop staat!

En dat is eigenlijk ook wat er verder dit weekend is gebeurd: veel “overwinningen” van rijders die ineens als een duveltje uit een doosje te voorschijn kwamen.

Kijken we naar Sen Roodenburg, mini max rijder: kwalificatie een p12 en de heat 1 een 13e plek maar heat 2 p8 en jawel heat 3 een mooie p5 en dus als dag resultaat p6. Net geen podium maar zeker het vermelden waard, top gedaan Sen.

Brett Ottes had wat tegenslagen, heat 1 een DNF maar heat 3 toch een mooie 21 plek en is dus uit de klappers gebleven en heeft er een paar gepakt.

Alexander, max junior: kwalificatie p15 maar had een wereldstart en reed de 1e ronde op p5, verloor daarna wel wat plaatsen maar dat komt vanzelf wel weer in orde, hij maakt enorme vooruitgang.
Net als David Grimbergen, die had ook een wereldstart en ook hij boekt enorme vooruitgang.

Dan Tom vd Zwet, ja die kwam echt als een duveltje uit een doosje. Had een p9 in de kwalificatie maar zijn start in de 1e heat was geweldig! Hij lag op een mooie p2 en finish ook op p2, heat 2 en 3 finish p7 met als dag resultaat p4, mist ook net het podium. Maar wat een super race-day voor jou Tom!

Al met al toch goede resultaten geboekt. Wij zijn daarom ook trots en feliciteren iedereen met zijn behaalde resultaat!.

Op naar de volgende race en dat is de 4-takt te Spa. Tot dan.