Het weekend van de 3e NK 2-takt werd verreden op het circuit Venray. Heel apart, het circuit ligt binnen de race-way oval en word door rijders gelieft of gehaat…

Het was gelukkig een mooi en droog weekend wat wij altijd heel erg fijn vinden. Een aantal rijders hadden een paar weken ervoor al getraind en diegene die daar geen tijd voor hadden gingen afgelopen vrijdag voor het eerst de baan op. De trainingssessies van vrijdag en zaterdag zagen er goed uit. Zondag ochtend vroeg werden de kwalificaties verreden en die gingen voor veel van onze rijders aardig goed.

De mini max rijders Amadou, Melvin en Luuk zaten er goed bij, respectievelijk een 7e, 8e en 15e tijd.
De strijd in de pre-finale was enorme, alle 3 hebben ze mooie inhaal acties laten zien, wat gewonnen wat verloren maar zo competitief, echt bizar. Op een gegeven moment reden ze met zijn drieën achter elkaar. Ze kwamen dan ook als een treintje over de finish: Melvin p10, Amadou p11 en Luuk p12. Luuk heeft dus mooi 3 plekken gewonnen. In de finale ging de strijd er ook heftig aan toe. Voor Melvin viel de finale niet helemaal zoals gepland, hij viel terug na een paar rondes op p19 en aan het einde van de race kwam hij toch nog over de finish als 17e. Hard gestreden en er had zeker meer in gezeten maar al me al was hij het hele weekend goed en zijn we zeker tevreden. Luuk bleef de wedstrijd in het midden hangen won en verloor plekjes, de strijd was echt om p11,12,13 en 14. Hij kwam uiteindelijk als 12e over de finish wat ook zijn dag resultaat was. Amadou verloor in het begin van de race veel plekken door wat bots en beuken hier en daar, dat betekende dat hij van p11 terug viel naar p15 maar direct de strijd weer aanging. Hij kwam dan ook over de finish op een mooie p8 wat voor hem zijn dag resultaat was. Super gestreden heren!

De junioren, Lars Kokke, die was vastberaden om een goed resultaat te boeken. De trainingen gingen wat moeizaam maar aan het einde vd zaterdag had hij enorm veel progressie geboekt. Hij zette een 23e tijd neer van in totaal 31 rijders. Niet verkeerd. In de finale liet hij zien wat hij waard was, haalde in en bleef bijna uit de klappers. Helaas halverwege de race kwam een rijder in aanraking met hem waardoor hij tot stilstand kwam maar wel verder kon. Vocht zich een weg terug van achteren en kwam heelhuids over de finish als 21e. inclusief een tijdstraf ivm een ingeklikte bumper. Zoals zovelen…al met al een mooi resultaat voor onze Lars.

Senioren, Ceylan moest zich een weg banen in een klasse met veel ervaren rijders. Maar we weten dat Ceylan aardig een gevecht aan kan dus dat beloofde wat. De tijden van kwalificatie zaten zo dicht bij elkaar dat als je een tiende van een seconde sneller was je zo 4 a 5 plekken naar voren opschoof, dus heel belangrijk om goed te kwalificeren. Hij zetten een 13e tijd neer van in totaal 20 rijders. Helemaal net verkeerd. In de pre-finale en finale ging het er hard aan toe, won en verloor wat plekken maar kwam over de finish. Ook hij had een straf ivm een ingeklikte bumper en zijn dag resultaat was dan ook een mooie p13.

De DD2/Master, Alexander, Jesse, Hamza en Sven (master) lieten met zijn vieren echt een waar spektakel zien. Ondanks maar 12 rijders was het een pre-finale en finale waar we met zijn allen van hebben genoten. Sven Gielis onze DD2 master wilde heel graag winnen, zijn kwalificatie was een pole voor hem en dat zou een mooi resultaat zijn als hij ook als dag winnaar er uit zou komen. Maar daar moest hij wel hard voor werken. In de pre-finale was hij de nummer 1 maar helaas in de finale had hij een te snelle start waardoor hij te vroeg met 4 wielen over de corridor ging en 10 straf seconden kreeg en dat koste hem de dag overwinning. Maar een mooie 2e plaats is ook echt super goed.
Alexander had zijn eerste pole te pakken, heel blij was hij. Hij heeft samen met zijn monteur Erwin de start van de pre-finale doorgenomen hoe en wat dus vol spanning ging hij de race in. Hij kwam de start goed door als eerste en viel na een paar rondes terug en kwam op p4 terecht, maar hij gaf de strijd niet op want de top 3 was enorm in gevecht met elkaar. In de laatste ronde kwam hij toch als eerste over de finish doordat de top 3 zo aan het vechten was. Helaas kreeg hij strafseconden ivm een ingeklikte bumper en zijn finish was dus p6. In de finale heeft hij lang op p3 gelegen maar drie rondes voor tijd lag hij 2e en dat was ook zijn finish. Een mooi dag resultaat p2.
Jesse had ook zeker een goede kwalificatie p5 en in de pre-finale ging hij er ook vol voor. Een tijd lang lag hij op p4, toen weer p5 en uiteindelijk kwam hij na een mooie inhaal aktie op p3 terecht. Echt een mooie race heeft hij laten zien. In de finale bleef hij constant en heeft helaas geen positie verbetering neer kunnen zetten, voor hem was de finale dag resultaat een mooie p5.
Hamza startte in de pre-finale van p10, dat was de plek die hij had gekwalificeerd. Zijn start was heel goed en kwam op de 8e plek terecht. Helaas zat er voor hem geen verbetering in, hij viel terug naar p11. Dat was ook zijn start plek in de finale. In de finale ging het een stuk beter, hij lag op een gegeven moment op een mooie p7, mooie inhaal acties halverwege de race maar verloor op het einde toch nog een plek en zijn finish was een 8e plaats, ook voor hem zeker een mooi dag resultaat.

Wij gaan ons weer opmaken voor een drukke 4 weken op Kerpen: trainen, dan wedstrijd BMC, trainen en dan weer wedstrijd NK. Al met al druk maar zeker leuk, tot dan.

MET DANK AAN KARTPHOTO VOOR DE FOTO’S