Het weekend van 26-06-16 was het weekend van de 4-takt te Berghem. Zaterdag was een wisselende dag, droog en regen maar dat was wel goed want op zondag zou het ook waarschijnlijk regenen en dan is het toch handig als je de dag ervoor getraind heb in de regen.

En inderdaad, de race dag begon met enorm veel regen, onweer en bliksem en de race werd uitgesteld voor zeker 30 minuten. Na de enorme hoosbui gingen de cadetjes van start.
Bij de Cadetjes hadden we Milan Kok en die had niet echt de race-pace om het maar zo te zeggen. Kwalificatie en de 1e heat was onder zijn kunnen en hij moest het goed gaan maken in de 2e en 3e heat. Hij werd 3 en 6 en een mooie overall van p4. Toch nog heel netjes gedaan.

Bij de Parolin Rocky zien we Melvin een hele mooie kwalificatie rijden. Het begon te regenen en wij dachten eerst dat gaat niet goed komen want hij lag op de laatste plaats maar toen kwam hij als een duveltje uit een doosje en reed de snelste tijd. Heel tactisch en heel netjes pakte hij de pole.
De race werd ook in de regen gereden en Melvin reed in de 1e heat op een p3, de 2e heat p2 en de laatste heat p3 en dat was genoeg om de dag af te sluiten met een overall 2e podium plek. Ziels gelukkig ging hij naar huis met een mooie trofee.

Bij de world formula regende het minder en was het spanning ten top. Tijmen pakte de pole voor Rick en Ruben. De spanning was enorm daar Tijmen en Bas een jump-start maakten in de 1e heat. Ze kregen daar allebei straf voor. Deze heat werd gewonnen door Rick gevolgd door Ruben en Tijmen.
Heat 2 was het Tijmen die zich herpakte en de heat won voor Ruben en Bas. En ook Rick kreeg in deze heat een straf voor een jump-start. De 3e heat zou beslissend zijn en was enorm spannend, deze werd gewonnen door Tijmen voor Rick en Ruben met als dag resultaat:
p1 Tijmen
p2 Rick
p3 Ruben

Al met al een heel mooi weekend met mooie overwinningen, allemaal gefeliciteerd en op naar de volgende race!