Afgelopen weekend zaten wij met ons team op het circuit De Pottendijk te Emmen waar chrono zijn wedstrijd heeft gehouden. Het was een goed weekend, een heel goed weekend zelfs want we hebben veel bekers, in dit geval veel trofeeën, meegenomen. We hebben mooi warm weer gehad alleen de nacht van zaterdag op zondag was heftig: veel regen, storm en hagel. Ja echt waar hagelstenen niet te geloven. Maar alle tenten stonden er nog en we hadden gelukkig geen schade.

Wat de races betreft, die waren ook heftig, spannend en sportief. Bij de cadet klasse hadden we een rijder Milan Kok die enorm veel zin had in dit weekend. Hij zette een mooie 2e plaats neer in de kwalificatie. Zijn eerste heat leverde een mooie 5e plaats op, heat 2 een 6e plek maar heat 3 ging niet zoals hij had gewild. Halverwege de race belande hij naast de baan en moest van achteren weer naar voren racen. Dat heeft hij super goed gedaan en eindigde op p9. Dag resultaat is een mooie 7e plek, helaas geen podium maar wie weet de volgende keer wel weer.

Bij de Parolin Rocky hebben we Melvin Ezinga, die had een topweekend. Hij had helaas niet een goede kwalificatie, p8. Maar hij beloofde dat het allemaal goed zou komen in de races. En dat gebeurde ook. De eerste heat werd een mooie 3e plaats en tweede heat won hij, zei het met enorme gevechten maar dat is racen. Mooie race akties laten zien en hij liet zich niet gek maken. Op naar de 3e heat, die moest hij winnen wilde hij de dag winst pakken. En vol spanning zaten wij allemaal te kijken want het was spannend tot de laatste ronde, hij verloor een paar plekken en vanaf p5 was het vechten om elke centimeter. In de laatste ronde wist hij dan ook toe te slaan en de een na de ander werd gepakt. Zo’n mooie race die eindigde op p1 met als dag resultaat een hele mooie eerste plaatst!

 

Bij de world formula hebben wij 5 rijders en 1 uit een ander team die strijden om de eer. De kwalificatie werd gewonnen door Rick van den Hoek, met daarachter Tijmen Boos en Ruben Messchendorp. Hij is de rijder uit het team van Energie. De eerste heat werd gewonnen door Tijmen die een heel goed weekend kende, hij wist dus de 1e heat en de 2e heat op zijn naam te schrijven. De 3e heat was een race die hij berekenend reed. Een top 4 klassering zou nog voldoende zijn voor de dag winst, hij werd 3e en pakte dus zo de dag winst. Top gereden Tijmen.
Ruben Messchendorp werd overall 2e  met daarachter Lars Kokke, die 2x een 4e en 1x een 5e plek neerzette. Dat resulteerde in een mooi podium p3 voor hem en daar was hij (en zijn vader) enorm blij mee. Hij had hulp van “onze” Britt die zijn monteur was samen met zijn vader.
Bas Besemer werd overall 4e en die had niet echt zijn weekend. Heeft een race niet kunnen uitrijden en had helaas niet de snelheid. Maar dat kan ook gebeuren en we weten dat Bas vooraan kan meestrijden dus wie weet de volgende keer wel weer.
Rick had een mooie p1 in de kwalificatie dus dat besloot een spannende race te worden want hij is enorm strijdlusting. De 1e heat was een 2e plek maar helaas een diskwalificatie voor hem omdat zijn kart niet conform het regelement was. Helaas enorme pech en zwaar teleurgesteld maar wie Rick kent weet dat hij niet opgeeft. De 2e heat werd hij 3e en de laatste heat was een mooie race die hij dan ook met veel strijdlust heeft gewonnen. Niet opgeven en doorgaan, super Rick. Zijn dag resultaat is een 5e plaats.

Dominique Muller was de hekkensluiter op p6. Maar hij heeft laten zien dat ook met hem rekening gehouden moet worden want hij had een 3e kwalificatie plek en in de 1e heat een mooie 3e finish plek. Helaas de 2e heat een DNF maar de 3e heat goed gestreden met oa Lars.

Ook deze wedstrijd zit er weer op en wij gaan ons klaarmaken voor een weekend BNL. Tot de volgende keer.