Het weekend van de 4-takt wedstrijd te Spa was een weekend om nooit meer te vergeten: wat een prachtig weer hebben we gehad en zeker fantastische wedstrijden hebben onze rijders laten zien. Om te beginnen met de cadetjes, daar hebben wij Milan Kok. Deze jonge rijder was vastbesloten om op het podium te eindigen. En het heeft heel lang geduurd voor het team montfoort motorsports dat er weer een cadetje met een beker naar huis ging. En wat heeft hij het goed gedaan die Milan: de kwalificatie pole, de 1e heat p2, de 2e heat p1 en de 3e heat p4 wat tevens een zwaar gevecht was om de koppositie. Steeds van plek wisselden ze en niemand wist tot de laatste ronde wie er die manche zou winnen. Maar een p4 was genoeg om nog de dagoverwinning binnen te slepen. Een mooie podium plek nummer 1! Fantastisch, gefeliciteerd.

Dan de Parolin Rocky, daar hebben wij Melvin Ezinga rijden en ook hij was vastbesloten om een beker mee naar huis te nemen. De kwalificatie had hij p4, en alle 3 de heats finished hij op de 3e plek met als overall een mooie podium p3. Ook hij was zo ongelooflijk blij en dat liet hij ook zien op de baan, zijn vuist bleef een lange tijd in de lucht. Ook de felicitaties voor jou Melvin.

Bij de world formula was het een enorme strijd tussen onze 6 rijders (Tijmen, Rick, Bas, Dominique, Lars en Mairo) en de energy-rijder Ruben Messchendorp. De kwalificatie viel in het voordeel van Rick gevolgd door Tijmen en Bas. Heat 1 was een enorme strijd net zoals heat 2 en 3. Continue was het wisselen van plek met op een gegeven moment Ruben op kop en in deze heat (1) was het een strijd t/m de laatste ronde die in het voordeel was voor Tijmen. Helaas viel in heat 2 Lars Kokke uit met pech en was het Tijmen die ook deze heat won met vlak daarachter Rick.

Overall was het Tijmen 1, Rick 2, Ruben 3. Onze kleine man Dominique Muller reed ook de sterren van de hemel en hij eindigde op een mooie 4e plek. Bas Besemer heeft gelukkig alle 3 de heats goed gestreden en eindigde op een 5e plek waar hij zeker blij mee was, hij had op meer gehoopt maar vergeleken bij de wedstrijd vorig jaar op Spa die eindigde in het ziekenhuis is dit toch een mooi resultaat. Lars kon gelukkig de strijd ook weer aanvangen en eindigde overall op een mooie p6. Mairo Overbeek heeft ook de race-pace gevonden, de 1e heat ging het wat minder maar de laatste 2 heats ging hij echt super goed. Hij eindigde het weekend op een mooie p7.

Gelukkig waren de wedstrijden net allemaal gereden toen er donkere wolken boven het circuit kwamen. Het begon te onweren en toen barstte het los, heel veel regen maar wij waren op tijd klaar met alles afbreken. Gelukkig kon iedereen daarna lekker moe maar voldaan naar huis. Op naar de volgende wedstrijd en dat is voor de 2-takt rijders op het mooie circuit te Kerpen (Dl).