De 1e wedstrijd 4-takt van ons team was afgelopen weekend op het circuit De Landsard te Veldhoven. Met in totaal 8 rijders was het een leuk gezellig en sportief weekend. De races zouden niet alleen veel van de rijders vergen maar ook van de monteurs: eerst scheen de zon volop maar die was ook zo weer verdwenen door de enorme donkere wolken die uiteindelijk losbarsten in regen. Slicks of regenbanden dat was de belangrijkste vraag voor elke heat van de world formula klasse. Cadet en Parolin Rocky klasse hebben alleen maar slicks dus die hadden geen keus.

Voor aanvang van de wedstrijden mochten de super rookies nog een leuke demo geven over het circuit. De allerkleinsten stonden te popelen om hun rondjes te mogen rijden zo ook de kleine dame Maud Kok 5 jaar (zusje van Milan Kok). Vol trots reed ze over het circuit waar haar iets oudere broertje wat later van start mocht gaan voor zijn 1e race van dit seizoen. Milan had de snelste tijd genoteerd en vertrok dus van pole. Alles ging goed maar na een flink aantal rondes werd hij toch ingehaald. Vader van Milan moest een keus maken wat betreft de afstelling want ja droog/regen dat viel niet mee. Helaas net niet de juiste keuze gemaakt en finish p14 nadat hij ook nog eens eraf was gebotst. Race 2 ging stukken beter finish p6 en laatste heat liet Milan zien dat hij weer goed op weg was en finish p3. Overall dagklassement een mooie 10e plek.

Bij de parolin rocky hebben wij een nieuwe rijder in ons midden: Melvin Ezinga. Zaterdag op de training een enorme klapper gemaakt en moest een nachtje blijven in het ziekenhuis. Gelukkig viel het allemaal mee en mocht hij zondag de race rijden. Bij de quali had hij een mooie p4 maar in de race was het toch zwaar. Heat 1 p8 en dan merk je in heat 2 en 3 dat het toch wel zwaar ging, hij had immers de dag ervoor toch die klapper gemaakt. Heat 2 p8 en heat 3 p17 en overall een mooie 14e plaats.

En dan onze world formula rijders, 6 stuks: Rick vd Hoek, Tijmen Boos, Bas Besemer en de 3 nieuwkomers: Dominique Muller, Mairo Overbeek (broertje van Delano Overbeek kampioen wf 2015) en Lars Kokke.
Het zouden 3 spannende heats worden, regenbanen/slicks, uitvallers, rondvliegend wiel, in het gras belanden en monteurs die gestressed de tent in en uitliepen want gaat het nu regenen of niet. Allemaal ingredienten waar het publiek van smulde.

Rick van den Hoek had de pole voor Tijmen en Bas. de 1e heat was Rick de snelste en ging er meteen van door. Gevolgd door Tijmen en Bas. Lars kon niet starten want zijn uitlaat was gebroken net voor de start van de race en werd uit het startveld gezet. En zowel Dominique als Mairo vielen uit.
Race 2 was het weer Rick die er vandoor ging met achter hem Bas die niet wilde opgeven en Rick wist dat hij alles uit de kast moest halen om voor hem te eindigen. En dat lukte, Bas werd 2e en mooi gevolgd door Dominique die gelukkig de race kon uitrijden. En dolgelukkig was hij dan ook zeker net als vaders. Helaas was het Mairo weer niet gegund en geen finish en voor Tijmen precies hetzelfde: geen finish, uitgevallen.
Heat 3 was het helaas Lars die niet kon starten en Bas die heel snel was en een goede bedreiging voor Rick maar helaas ook uitviel met een kapotte koppeling. Maar Rick had nu een ander probleem: Tijmen want die kwam als een duveltje uit een klein doosje naar voren gereden en passeerde Rick. Een mooie welverdiende heat overwinning voor Tijmen met daarachter Rick en als 3e Ruben Messchendorp (een rijder van een ander team). En Mairo die gelukkig een race heeft kunnen uitrijden en mooi 5e werd. Toppers. Overall dus Rick 1, Tijmen 2 en Bas 3.

De races zitten er even op voor nu maar de eerst volgend vindt plaats op 7 mei de BNL te Genk.
Dan rijden Thierry de Jong en Giel Bronder (DD2), Senna Kortman (micro max), Rick Bouthoorn (mini max) en Ruben Real del Sarte (rotax junior)
Tot dan.