Afgelopen weekend (11 en 12 mei) vond de Benefit plaats, een wedstrijd voor de nederlanders en belgen, niet geldend voor het NK maar een apart kampioenschap want er wordt nog een race gereden in Nederland oftewel Berghem. Vraag me niet hoe het nu zit met de punten telling en stand in het kampioenschap want het duizelt mij. Wat ik wel weet is dat we een prachtig mooi maar koud weekend hebben gehad met schitterende races.

 

Bij de mini max klasse hebben we Amadou, Luuk, Melvin, Yoeri en Jente. Deze 5 rijders hebben echt dit weekend laten zien dat ze enorm veel vooruitgang hebben geboekt. Gevechten onderling waren zo fantastisch echt een must om naar te kijken. Veel plekken afgewisseld met elkaar, wat natuurlijk veel tijd kost en ze daarom een beetje de kopgroep uit het oog verloren. Maar dat is ook een leerproces: met elkaar naar voren rijden zodat je niet al te veel tijd verliest met je teamgenoot om dan samen weer de strijd aan te gaan met de kopgroep. Maar, het was een waar spektakel.
Helaas zijn er ook straffen uitgedeeld maar ook weer een leermoment en doorgaan. Gelukkig hebben we een mooi resultaat geboekt met de mini max rijders.

Het dag resultaat is als volgt: Luuk p11, Jente p12, Yoeri p17, Amadou p21 en Melvin P24

De junioren, Brett, Sen en Lars. De kwalificatie was niet echt super goed, de rijders waren ook zeker niet tevreden. Dus moesten ze het goedmaken in de pre-finale en finale. Het was een heel sterk veld en het circuit is zeer uitdagend en echt mooi om op te racen. Dus gas geven maar het verliep allemaal wat stroefjes. Ze wonnen wat plaatsen maar verloren er ook een aantal. Al met al een zware pre-finale en finale.

De dag resultaat is voor deze jongens als volgt: Sen p17, Brett p20 en Lars p28

Bij de senioren hadden we dit keer Joran, die traint veel en rijd af en toe een wedstrijd mee. Zoals deze keer in Mariembourg. Hij moest zich een weg banen in een zeer sterk en zwaar veld van toprijders. Hij wist van te voren dat het moeilijk zou worden maar dat vond hij niet erg. Meedoen is al super gaaf en daar leer je ook veel van. Hij heeft veel geleerd dit weekend en de races waren leuk om naar te kijken. Ga zo door Joran, jouw enthousiasme is zeer aanstekelijk, zeker voor de jongeren in het team. Zijn dag resultaat is een p29.

Dan de DD2 klasse. Alexander, Jesse en Hamza. Deze 3 jongeheren hebben ook schitterende races laten zien, lef getoond en mooie inhaal acties laten zien. Alexander lag op koers om op het podium te komen, reed constant en zeer sterk. Helaas in de een na laatste ronde vanaf p3 werd hij er zomaar hard vanaf gereden. Kwam terecht buiten de baan en kon uiteindelijk weer aansluiten nadat iedereen voorbij was gekomen. Daar ging zijn mooie resultaat. Zijn dag resultaat is een p8 en diegene die heb eraf heeft gereden kreeg een straf (van 40 sec) wat ervoor zorgde dat diegene achter alexander terecht kwam in de uitslag.
Jesse deed het ook zeer goed, hij was zeer constant en dat is mooi om te zien. Heeft in de pre-finale mooie inhaal acties laten zien en in de finale wat plekken verloren maar ook weer gewonnen. Het is een zeer sterk veld met flink wat gevorderden maar daar trekt Jesse zich niets van aan, ook moeten de andere rijders rekening houden met hem want hij leert snel. Zijn dag resultaat is een p7.
Voor Hamza geldt eigenlijk hetzelfde, ook zeer sterk gereden en inhaal acties laten zien, alleen in de kwalificatie moet hij nog iets sterker worden. Dat scheelt weer inhalen van achteruit en dat is best jammer want dat kost tijd aangezien hij steeds 5 tot 6 rijders inhaalt. Maar ook dat moet je leren en komt zeker wel goed. Zijn dag resultaat is een p12.

 

Al met al een zeer geslaagd weekend op het mooie circuit te Mariembourg. We hebben allemaal genoten en gaan vol goede moed op naar de volgende wedstrijd die plaats vindt op 25 en 26 mei te Venray, tot dan.