De 2e race vond plaats op het nieuwe asfalt van circuit park Berghem. Het strakke nieuwe asfalt is totaal anders dan het oude asfalt: gladder en vooral als het geregend heeft. Maar dat vonden onze rijders helemaal niet erg, ze waren enthousiast om hun race-kwaliteiten te laten zien. De trainingen op zaterdag verliepen goed, in de regen maar ook toen het droog werd. De zondag, dat was weer een totaal andere dag.

De dag begon met enorm veel mist maar door dat het zonnetje begon te schijnen verdween de mist al gauw en kon de kwalificatie beginnen. Bas Besemer had de snelheid goed te pakken en pikte de pole nipt voor Hamza Benkaddour, gevolgd door Lars Kokke en Jesse Spaans die pech had in de 1e ronde en geen tijd neer kon zetten.

De start van de 1e heat verliep goed alleen kort daarna was het een beetje chaotisch door her en der wat tikken die uitgedeeld werden. Helaas waren Jesse en Hamza daar de dupe van. Bas daarentegen ging als een speer door het veld en ging het gevecht aan met een aantal RK1 rijders wat spannend was om te zien. Uitslag heat 1: Bas 1, Lars 2, Hamza 3 en Jesse 4.

De 2e heat ging er helaas wat mis voor Hamza want die lag in de 1e ronde er helaas uit. Voor Lars ging deze heat gelukkig wat beter met als resultaat: Bas 1, Lars 2, Jesse 3 en Hamza 4.

De 3e heat was een heat die Bas ook graag op zijn naam wilde zetten maar hij wist ook dat hij geen rare dingen moest doen en dat finishen belangrijk was om een goed resultaat neer te zetten. Bij de start was het dan ook Lars die de koppositie pakte voor Bas en daarachter Hamza en Jesse. Bas zette de druk op Lars en die voelde zijn hete adem in zijn nek. Hij gaf alles wat hij kon geven en Bas dacht het is nu of nooit, ik wil ook deze heat pakken en deed een poging, een hele goede poging maar Lars was net iets slimmer en gooide het gat goed dicht. Bas was verstandig en dacht p2 is ook mooi. Uitslag deze heat was dan ook Lars 1, Bas 2, Hamza 3 en Jesse 4.

Dag resultaat is een prachtige mooie 1e podium overwinning voor Bas Besemer: van harte gefeliciteerd jongen, super! Lars een hele mooie 2e plaats met daarachter op 3 Hamza gevolgd door Jessep4.

De eerst volgende wedstrijd die wij hebben is van de 2-takt te Veldhoven 15 en 16 april en voor de 4-takt is dat op 13 en 14 mei te Spa. Wij hebben er zin in en we hopen jullie allemaal daar te zien of anders als dat niet mogelijk is dan zijn wij te volgen via live streaming (zie de link op de site van chrono)

Tot dan!