Berghem, hier werd de 2e NK 2-takt verreden. Een weekend voor de een met een goed resultaat maar voor de ander een minder goed resultaat.

Als we kijken naar de micro max rijder Mick (Hoentjen) die heerlijk zijn kwalificatie reed was het helaas niet een goede finale race. Hij kwam helaas niet over de finish, maar dat hoort er ook soms bij. Ondanks dat boekt hij zeker vooruitgang en heeft hij erg veel plezier en dat is ook leuk om te zien.

Bij de mini max rijders waren het Brett, Amadou en Luuk die in de top 10 terecht kwamen van de kwalificatie en Melvin had niet het behaalde resultaat die hij wilde hebben. Maar dat maakte hij zeker goed in de finale want hij reed ijzersterk naar een mooie 4e plek. Brett had een p2 in de kwalificatie maar had wat moeite om in het begin mee te komen maar in de finale reed hij naar een mooie 5e plek. Dus het resultaat hier: 2 rijders die naar huis gingen met een mooie beker! Helaas voor Amadou die een zeer sterk optreden liet zien dit hele weekend kwam niet over de finish. Maar iedereen weet nu ook dat ze rekening moeten houden met deze jongen!

Bij de junioren hebben we Alexander en Lars en bij Lars ging niet alles zoals geplanned. Geen sterke kwalificatie een geen finish in de pre finale maar wel een mooi p14 in de finale. Alexander reed ijzersterk in de pre finale naar een mooie p4 en we hadden goede hoop op een podium maar helaas, het blijft een sterke klasse met jongens die allemaal willen winnen en dat gaat helaas niet. Ondanks zijn strijdlust en mooie inhaal akties kwam hij als 19e over de finish maar let wel op: ook hij gaat een keer op het podium komen!.

Bij de senioren hebben we Ceylan, Joey, David en Joran die weer terug is en graag een wedstrijd mee wilde rijden. Alle 4 de heren hadden zo hun goede en slechte momenten maar we hebben zeker genoten van de races daar ze mooie inhaal akties hebben laten zien. Alle 4 boeken ze vooruitgang in deze zeer moeilijke klasse waar het er heel spannend aan toe ging.

En in de DD2 klasse hadden de heren er heel veel zin in, Giel had het zwaar maar wist precies wat hij wilde en zo kwam hij in de finale op een mooie podium plek terecht: p2 en zeker dik verdiend!
En zowel Bas als Jesse kwamen in de finale in de top 10 terecht (respectievelijk 7 en 9) alleen Nawien had de pech door niet over de finish te komen.

 

Vol goede moed op naar de volgende wedstrijd!