Eindelijk was het weer zover, de 6e NK 2-takt te Berghem. Na een vakantie periode hadden onze rijders enorm veel zin om weer van start te gaan. Het resultaat was zeker niet verkeerd: 3 podiumplekken!

Micro max rijder Mick Hoentjen ging vol goede moed van start, helaas was zijn start in de pre-finale niet helemaal zoals gepland. Hij ging iets te snel over de corridor voor dat de lampen uit waren en dat betekende na de finish 3 strafseconden. Een p14 was de uitslag. De finale ging gelukkig wel goed en hij kwam over de finish als 16e. Langzaam maar zeker boekt deze kleine vrolijke jongen vooruitgang.

Dan de mini max rijders, Amadou, Brett, Luuk en Melvin.
Luuk had helaas na zijn laatste wedstrijd weer een DNF in de pre-finale. De moed zakte in de schoenen maar…..de finale heeft hij gelukkig uitgereden! Een mooie p14 was zijn dag resultaat.
Melvin wilde laten zien dat hij na zijn behaalde 2e plaats in Oostenrijk ook hier goed wilde eindigen. Hij had wat moeite om mee te komen maar dat was ook niet zo gek na zo’n mooie warme drukke week in Oostenrijk. Zijn finish was een p12.
Brett was samen met zijn team genoot Amadou goed op weg om een mooi dag resultaat neer te zetten. Samen haalde ze de een na de ander in, Brett had in de pre-finale een p4 en amadou een p5. Allemaal hoopten we dat ze samen het podium zouden betreden maar helaas voor Brett was de finale niet wat hij verwachtte. Hij was flink in de strijd met een paar rijders en verloor kostbare plekken. Zijn finish was een p8. Amadou was gelijk weg na de start en liet zich niet gek maken, hij wilde (net als Brett) op het podium komen en liet goede gevechten zien. Hij kwam over de finish als 4e, een mooi podium voor hem.

Junioren, Alexander was onze enige dit weekend want Lars was afwezig. Ook alexander had het zwaar ondanks de aanmoedigen van zijn moeder en broertjes en zusje. Hij had een dag resultaat van een p24, daar hij strafseconden kreeg ivm een ingedeukte click-bumper.

De senioren rijders, Joran, Ceylan en Joey. Joran liet zien dat hij enorme vooruitgang heeft geboekt. Mooie inhaal acties, gevechten en plezier is wat hij heeft laten zien. Fijn dat hij dit weekend er weer bij was. Zijn dag resultaat is een p19. Ceylan en Joey deden ook goed hun best maar het resultaat was niet echt super. Ze hadden het ook enorm zwaar. In de finale hadden ze beiden een DNF, Ceylan viel stil en Joey had een enorme klapper. Volgende wedstrijd meer succes jongens.

Dan de DD2 rijders, jawel weer 2 podium plaatsen voor deze mannen.
Giel was erg sterk dit weekend en had een p1 in de kwalificatie, p2 in de pre-finale en een mooie p1 in de finale. Hij behoud zijn 1e plaats in het kampioenschap en met nog 2 races te gaan ziet het er goed voor hem uit. Sven de DD2 master had een 5e plek in de kwalificatie maar een mooie 2e plek in de pre – en finale, dus ook super goed gedaan, mooie podium.
Bas (DD2) en Nawien (DD2 master) hadden niet zo veel geluk, Nawien eindigde deze dag als 5e en Bas op de 7e plek, met een DNF in de pre-finale.
Hopen dat deze mannen de volgende wedstrijd meer succes hebben want er zit zeker meer in.

Tot 16-09 dan zijn wij in Veldhoven.