De eerste wedstrijd na de vakantie, iedereen had er veel zin in.
Het zou een weekend worden met zon en regen alleen wisten we niet precies wanneer het zou regen. Dus werden alle weerstations bekeken wanneer de eerste druppels zouden vallen. Wel of geen slicks, in ieder geval de regen banden maar mee het park ferme in.

Bij de mini max rijders waren er een aantal op slicks en een aantal op regenbanden. De start verliep prima maar na een paar rondes werd er code rood gegeven, het was weer begonnen te regenen en er waren een aantal rijders in botsing geraakt. Er vond een herstart plaats op de start finish lijn en iedereen moest de regenbanden eronder zetten. Een beetje chaos was het wel maar uiteindelijk werd er opnieuw gestart. Na een paar rondes werd het weer droog dus ja de regenbanden begonnen op te raken.

Luuk, Amadou, Melvin en Jente deden hun best, leuke strijd gezien alleen viel die voor Amadou in het water. Hij had een DNF. Luuk had een p13, Melvin p14 en Jente p19.
De finale werd gereden op slicks, gelukkig droog. Hier hebben we wederom een mooie strijd gezien van onze rijders, veel inhaal acties maar er had zeker meer in gezeten als ze beter hadden samen gewerkt. Op een gegeven moment reden ze met zijn drieën achter elkaar en i.p.v. met zijn drieën naar voren te rijden gaan ze met elkaar de strijd aan. Iets om de volgende race goed met ze door te nemen want dan rijden ze ook mee voor in het veld. Jente reed zich terug naar een p11, Luuk naar p15. Melvin en Amadou die hadden de race pace goed te pakken want Melvin reed naar een mooie p6! Amadou moest van achteren naar voren zien te rijden en dat deed hij super goed, een mooie p8 was het eind resultaat voor hem. Uiteindelijk een mooie finale voor deze rijders.

De senioren, Joran en Ceylan. Ze hadden allebei een goede kwalificatie gereden, zeker Ceylan en hadden de hoop op een goed resultaat in de pre-finale. Helaas viel die voor Ceylan in het water, letterlijk. Hij had een DNF. Joran daarentegen had het zwaar maar kwam over de finish als 27e.  Dat betekend dat ze allebei er vol voor gingen in de finale. Die werd op het droge gereden en pakte voor allebei goed uit. Joran liet een aantal mooie acties zien en ging de strijd aan. Hij kwam over de finish als 21e, niet verkeerd in een veld vol rijders. Ceylan die had al laten zien in de kwalificatie dat de snelheid er wel in zat alleen in de race moest hij het nog laten zien. Omdat hij niet over de finish kwam in de pre-finale door technisch mankement moest hij van achteren starten. En wat een race heeft hij gereden zeg, ongelooflijk goed, de een naar de ander haalde hij in en omdat er nog een paar uitvielen kwam hij over de finish als 12e! Heel goed gereden Ceylan, super.

De junioren Brett en Lars reden ook de pre-finale in de regen. Brett was er zeer op gebrand om deze wedstrijd te laten zien dat hij weer in vorm was na de vakantie. Ook hier was het een vol veld, het maximaal aantal rijders dus aan de bak allebei.
Voor Brett pakte het beter uit dan voor Lars, ondanks een redelijke kwalificatie moest hij aan de bak in de pre-finale. Het was een zware moeizame strijd maar kwam toch mooi over de finish als 27e. Helaas voor hem had hij in de finale een DNF. Geen goed begin na de zomerstop maar volgende race weer nieuwe kansen Lars.
Brett reed een goede pre-finale en kwam over de finish als 17e, daar was hij redelijk blij mee al had hij op meer gehoopt. In de finale zou hij laten zien dat de snelheid er wel degelijk in zat om nog meer naar voren te komen. En hoe, wat een schitterende race heeft hij gereden, mooie inhaal acties laten zien en dat resulteerde in een mooie finish als 8e. Top gereden Brett.

De DD2, Alexander, Jesse en Hamza. Wat een spektakel zou de pre-finale worden zeg. Allereerst de keuze slicks of regenbanden. Want het regende niet meer maar de baan was her en der nog nat. Moeilijke keuze en uiteindelijk was het Hamza die van onze 3 rijders over ging op slicks. Dat bleek uiteindelijk ook de juiste keuze geweest te zijn. De een na de ander haalde hij in terwijl Alexander en Jesse het gevecht aan gingen met rijders op regenbanden. De baan droogde steeds meer op en dat werkte in het voordeel voor Hamza. Helaas maakte hij her en der een paar foutjes waardoor hij steeds opnieuw moest beginnen omdat hij plekken verloor. Hij kwam uiteindelijk over de finish als 5e, super goed Hamza. En Alexander op p7 en Jesse op p9. Wat op zich niet verkeerd was op een natte  opdrogende baan. Jesse had wel gehoopt op veel regen want daar is hij echt heel goed in maar helaas die regen viel niet meer.
De finale werd dus ook op slicks gereden. Hamza had het hier uiteindelijk best zwaar mee en verloor plekken, hij viel terug naar een 11e plaats. Maar al met al een mooie race om op terug te kijken want om de beslissing te nemen als enige in de pre-finale om op slicks te gaan is best moeilijk. Dus Hamza top gereden en gestreden. Jesse reed zijn finale constant, dat doet hij eigenlijk elke race als het droog is. Laat geen steekjes vallen en gaat met de rest mee. Hier en daar wordt er een ingehaald maar wordt dan helaas zelf ook weer ingehaald, levert wel hele mooie gevechten op om naar te kijken. Hij kwam als 9e over de finish, goed gestreden Jesse, hopen op regen voor je de volgende race!
Alexander startte van p7 en had een redelijke start, het duurde een paar rondes voor dat hij 4 rijders te pakken had en op p3 reed. Dat heeft te veel tijd geduurd en was het gat te groot geworden om naar de 2 koplopers toe te rijden. Zij gingen de strijd samen aan waardoor Alexander wat dichter bij kon komen maar was zeker niet genoeg om met de strijd mee te doen. Hij kwam over de finish als 3e wat hem weer een mooie podium plek opleverde. En dat niet alleen, ook alle winnaars kregen een zonnebril , gesponsord door Kos, uitgereikt. Die heeft hij met trots gegeven aan zijn monteur Erwin Montfoort. Gefeliciteerd Alexander.