Het weekend van 7 en 8 mei stond in het teken van de 1e BNL wedstrijd te Genk. Het was een weekend vol zon en warmte. En het beloofde een mooi spectakel te worden. Van ons team hadden we 5 rijders aanwezig: Senna Kortman (micro max), Rick Bouthoorn (mini max), Lars Schiefelbusch (max senior) en in de DD2 klasse Thierry de Jong en Giel Bronder.

Het weekend was verdeeld in twee wedstrijd dagen: zaterdag een warming-up met de kwalificatie en 2 race heats. En zondag precies hetzelfde, de einduitslag was dan ook de totale uitslag van beide dagen.

Senna moest zaterdag eerst op gang komen na een moeizame trainingsdag van vrijdag. De kwalificatie liep niet en de 1e heat ook al niet. Diep teleurgesteld op naar de 2e heat die gelukkig stukken beter ging na overleg met de data engineer (Luuk) en Ronald en Hans. Senna sloot de 1e dag dus toch nog goed af en zou de 2e dag gaan knallen. De 1e heat van dag 2 was niet slecht, had een goede start maar kon niet een vuist maken en in de pauze had Senna een plan bedacht en die moest en zou hij ook gaan uitvoeren.

En inderdaad: het werd een prachtige race om in te lijsten. In de bocht na start/finish haalde hij 2 karts tegelijk in en ging toen als een speer achter de top 3 aan. De hele tijd bleef hij achter de nummer 3 aan zitten maar ging de strijd niet aan omdat de nummers 1 en 2 al ver weg waren en hij zo de afstand met de nummers 5 en 6 groter wilde laten worden. En uiteindelijk de laatste ronde kon je al aan hem zien dat hij het ging proberen: aanvallen. De eerste poging langs de Europalaan lukte net niet maar in de laatste bocht voor start/finish sloeg hij toe en als een duveltje uit een doosje kwam Senna uit de slipstream van de nummer 3 over de finish en met een nipte overwinning p3! Wat een fantastische race en dit bracht hem overall een podiumplek op namelijk p5. Gefeliciteerd Senna.

Lars reed in de senioren max en dat was een enorm veld vol toppers die allemaal voor de overwinning gingen. En Lars natuurlijk ook al ging het niet helemaal zoals hij had gehoopt. Totaal reden er 34 mee en Lars had in de race een keer een 20e plek en een 10e plek. Er was zelfs een heat waar hij een flinke klap kreeg te verduren en dat zorgde ervoor dat de achterbumper aan de rechter kant helemaal los kwam te zitten en links langs zijn band begon te schuren. Nog voor dat hij de materiaal vlag zou krijgen ging hij al naar binnen en helaas geen finish. Maar al met al toch nog een mooie finale race mogen rijden met als finish p15. Overall dit weekend een 19e plaats.

Rick reed in de mini max klasse de sterren van de hemel. De 1e heat een finish p4 en heat 2 finish p3. De 2e dag zou een mooie dag worden en het zag er naar uit dat Rick op de 3e podium plek zou komen maar het noodlot sloeg toe. De 1e heat van de 2e dag was een super mooie race p5 maar na technische controle bleek de kart niet conform het reglement te zijn en moest helaas de 2e heat achteraan starten met 0 punten. Diep teleurgesteld uiteraard maar hij zou niet bij de pakken neer gaan zitten. Met monteur Erwin de strategie besproken en van achteren naar voren racen want dat moest lukken omdat hij zeker de snelheid had en goede inzicht dus vol gas. En dat gebeurde ook. Er gingen in de 1e bocht gelijk 4 karts eraf voor Rick en hij haalde in de 1e ronde daarna nog 3 karts in en zo zou het de hele race gaan. De ene kart na de andere kart werd door Rick ingehaald en een mooie finish p4 (van achteren 22e plek!) maar de verrassing was daar dat de nummer 3 een tijdstraf kreeg en hij mooi 3e werd. Helaas geen podium maar hij heeft weer laten zien dat hij zeker racen kan.

Dan tot slot de DD2 klasse met Thierry de Jong en Giel Bronder. Het viel voor beide heren niet mee om vooraan mee te strijden met de toppers daar Giel normaal gesproken ook thuis hoort. Al veel wedstrijden gereden maar helaas dit weekend lukte het hem niet. En dan ging de laatste dag goed maar in de finale moest hij dan ook opgeven door een kapotte wielklos. Teleurgesteld maar ondanks dat toch een mooie weekend gehad. En hetzelfde geldt eigenlijk ook voor Thierry, het wilde gewoon niet lukken en tot overmaat van ramp moest hij ook in de finale stoppen door dat hij een foutje maakte en zijn achterband lek ging. Een weekend om snel te vergeten voor beide heren maar zeker vol goede moed op naar de 2e BNL want de heren weten niet van opgeven. Allebei heel veel succes de volgende keer.