Eindelijk was het zover, het kartseizoen is begonnen en de 1e wedstrijd werd verreden in Genk.
Voor ons en uiteraard ook voor de rijders een spannend moment, want we presenteren niet alleen een paar nieuwe rijders in ons team maar ook de nieuwe kartpakken!

En wat zijn ze mooi geworden, precies de pakken in de kleuren van Montfoort Motorsports.

Echt heel mooi.

Nieuwe rijders die wij welkom heten zijn:

Yoerie Schoens en Jente Jansen, rijders in de Mini Max klasse

Het wedstrijd schema zag er wat anders uit dan voorgaande jaren omdat er meer rijders in de junioren klasse waren. Er werden dus in groepen gereden en was er ook een second change heat.

De mini max rijders Amadou, Melvin, Yoeri, Luuk en Jente hadden veel zin in de races ondanks de vele regen. Ondanks dat de kwalificatie niet helemaal super was gingen de rijders vol goede moed de pre-finale en finale in. En wat een mooie races hebben ze laten zien. Ook de nieuwkomers Jente en Yoeri lieten zien dat ze uit het goede hout gesneden waren. Jente haalde de een na de andere in en reed op een gegeven moment voor onze jongens uit op zoek naar de concurrentie, maar helaas werd ze een beetje overmoedig en gleed ze van de baan af. Netjes het goede moment afgewacht om de baan weer op te komen en de race te vervolgen. Ook Yoeri had veel zin en haalde de een na de andere in.

Amadou, Melvin en Luuk hadden toch ook net als de meeste wat moeite met de vele regen maar ze zijn gelukkig allemaal gefinished. De dag uitslag is als volgt:

Jente p10, Amadou p11, Melvin p13, Luuk p15 en Yoeri p19.

Onze junioren, Brett en Lars moesten in hun wedstrijd in groepen rijden, ook vol in de regen.

Het waren moeilijke gevechten voor iedereen en zeker ook voor Brett en Lars. Zij moesten de second change race rijden en bij de beste 8 terecht komen om de pre-finale en finale te mogen rijden. Helaas is dan niet gelukt, zij zijn in de second change respectievelijk 11e en 12e geworden.

De volgende race te Berghem weer een nieuwe ronde en nieuwe kansen jongens!

Dan de DD2/Master. Volle bak voor Jesse, Hamza, Alexander (komende uit de junioren) en Sven de Master. Deze jongens hebben wel effe laten zien dat ze er echt wel wat van kunnen, vechten met de toppers. Het ging zelfs zo goed dat we 2 podium plekken hebben behaald. Sven is 2e geworden in de klasse DD2 Master. Wat een leuke finale heeft hij laten zien. Jesse, jawel die is mooi 3e geworden tussen de toppers die al wat meerdere jaren deze klasse rijden. In de finale mocht hij van de 2e startplek starten, en wat een mooi begin van de race was dat. Behield zijn plek en ging de strijd aan met de kanonnen, uiteindelijk verloor hij maar 1 plek en het resultaat mag er zijn p3, fantastisch.

Hamza ging ook goed maar helaas door wat strafseconden oa ingeklikte bumper, wat verder terug gevallen. Voor hem een p15. Voor Alexander was het zijn eerste race in de DD2 en dat ging zeker niet verkeerd. Goede inhaal akties laten zien en ondanks de regen gewoon doorgaan. Hij is heel netjes op plaats 7 geëindigd.

Al met al een mooi raceweekend. Op naar de 2e en die is in Beghem, tot dan!