Na een goed optreden was er best wel een verwachtingspatroon voor Rick Bouthoorn. Genk dus, de aftrap van het seizoen RGMMC, de Rotax Euro challenge max junior.  Er werd een mooie plek gevonden op de paddock voor de tent en op woensdag begonnen de trainingen. Na de trainingen op woensdag en donderdag zag het er goed uit. We zaten dicht tegen de kop aan. Vrijdag kwalificatie dag, traditioneel een dag die heel lang duurt. Drie keer een warm up en dan een kwalificatie van 10 minuten.

Rick kon goed meerijden in de groep waar hij zat, maar aan het einde waren we toch niet geheel tevreden met het resultaat; waar we op een top 10 hadden gehoopt stonden we nu 22. Werk aan de winkel in de series dus.

En dat heeft Rick gedaan. De eerste sessie was op het nat. Rick begint weer de regenkoning te worden die hij in de minimax was. En in deze heat liet hij het zien. Van plaats 22 naar zes. Helaas waren er op de natte baan wat touches en van de 26 rijders hadden er 11 een straf, zo ook Rick die vijf seconden kreeg omdat zijn voorbumper niet meer correct op de juiste plek zat. Gelukkig kostte het hem slechts twee plaatsen. Het had nog minder kunnen schelen als hij drie ronden voor het einde niet een uitstapje gemaakt had wat tijd kostte.

Race twee was op het droog, en weer knokte Rick zich in he sterke veld naar voren. Plaats 10 dit keer. Een vlekkeloze race; geen straffen en een goede positie.

Race drie weer op het nat, een licht opdrogende baan. Rick had een geweldige start en kwam in de eerste ronde als zesde door. Al gauw schoof hij naar plaats vier en wist in de laatste ronde de aansluiting met de kopgroep te krijgen. Helaas net te laat om nog een actie te kunnen maken.

Na de series was de uitgangspositie in de préfinale plaats 6. Een positie waar we allemaal gelukkig mee waren. De start was mooi en Rick kon zich heel mooi naar een vierde plek vechten. Zo werd er ook gefinisht.

De finale mocht hij vertrekken vanaf de tweede startrij. In de eerste bocht lag hij derde en begon daarna wat plaatsen te verliezen. Na een paar ronden had Rick zijn snelheid weer terug en begon aan een inhaalrace. Vlak voor de finishvlag lag hij vlak achter de kart op de zesde plaats, maar die kon hij net niet meer inhalen. Zevende positie in de finale; een resultaat om meer dan tevreden over te zijn in de eerste wedstrijd van de Euro challenge. In de tussenstand (prefinale, finale) heeft Rick op dit moment de vierde positie in handen.

Een goed uitgangspunt voor de volgende wedstrijd; Salbris!