De eerste wedstrijd van het seizoen 2-takt karting van team Montfoort Motorsports zit erop.
Deze vond plaats op 25-03 op het circuit te Genk.
Wij hebben de volgende rijders:

In de klasse Micro Max (nr 20) Mick Hoentjen.
In de klasse Mini Max (nr 15) Amadou Zeeman, (nr 35) Luuk van Wijngaarden, (nr 62) Melvin Ezinga en (nr 10) Brett Ottes.
In de klasse Junioren Max (nr 63) Alexander Dzhanibekyan en (nr 8) Lars Kokke.
In de klasse Senioren Max (nr 40) Joey Wouters, (nr 28) David Grimbergen en (nr 87) Ceylan Wolf.
In de klasse DD2/Master (nr 6) Giel Bronder, (nr 18) Jesse spaans, (nr 88) Hamza Benkaddour en Master (nr30) Nawien Agterhorst.

Al met al een groot team met oude en nieuwe rijders die er allemaal veel zin in hadden om te laten zien wat ze graag wilden laten zien: racen!

In de Micro Max klasse hebben we nieuwkomer Mick Hoentjen, hij rijdt dit jaar voor het eerst de Micro Max klasse in het NK. Hij kende in de pre finale een niet zo een goede start en moest zijn kart met schade aan de kant zetten. In de finale had hij een goede start. In de wedstrijd verloor hij wel wat snelheid. Bij binnenkomst bleek een spoorstang behoorlijk krom te zijn. Puur op karakter heeft hij de kart over de finish gestuurd.

Bij de Mini Max was nieuwkomer Luuk van Wijngaarden die liet zien dat ie aardig had getraind voor de wedstrijd. Moet nog wel wedstrijd ervaring opdoen maar dat gaat wel goedkomen. Hij reed constant en kwam na de finale over de finish als 15e. Reken er maar op dat hij verder in het seizoen meer naar voren komt. Melvin Ezinga en Amadou Zeeman hadden al genoeg ervaring opgedaan het afgelopen seizoen en lieten ook zien dat ze in de top 10 horen, na de finale had Melvin een p10 en Amadou een p11.
Brett Ottes zette in de kwalificatie een 2e tijd neer maar helaas door technisch mankement achteraan gezet in de pre finale en zou laten zien dat hij toch echt in de top 3 hoort te zitten. Hij liet in de pre-finale een prachtig mooie race zien, de een na de ander werd keurig door hem ingehaald en een finish p4. De finale reed hij heel slim en pakte een mooie p2 (helaas was nummer 1 iets te snel) en dat was ook zijn dag resultaat. Een hele mooie podium plek 2, gefeliciteerd Brett.

Bij de Max Junioren hebben we Alexander die een hele mooi pre finale reed, en kwam over de finish als 13e alleen in de finale had hij niet zo veel geluk, verloor een paar plaatsen en uitslag voor hem was een p17. Lars kende helaas geen goede pre finale en kwam in de klapper terecht dus voor hem geen finish en moest ook achteraan starten in de finale. Die race verliep gelukkig goed en kwam over de finish als 22e. Ook hij moet in deze klasse ervaring opdoen daar hij uit de 4-takt kwam (als Nederlands kampioen World Formula) en dit toch een ander veld rijders zijn. Maar ook dat zal goedkomen door veel trainen en wedstrijden rijden.

In de klasse Max Senioren hebben we Joey Wouters, David Grimbergen en nieuwkomer Ceylan Wolf. Het was voor de 3 heren niet een al te makkelijke start van het seizoen. Daar de Senioren ook een sterk veld is moeten ze flink hun best doen maar ook zij zijn enorm gedreven en hopen de volgende wedstrijden meer mee te kunnen strijden. Voor hun resp. volgorde p31, p32 en p34.

Dan hebben we nog de DD2/master, 4 man sterk en daar zijn wij blij mee want dit is toch echt wel een hele mooi klasse. Nawien Agterhorst deed vorig jaar al mee in de master klasse en boekt ook vooruitgang. Hij is een van de langste mannen in het veld dus moet hij ook nog eens de strijd aan gaan met het gewicht want sommige zijn toch een stuk kleiner en lichter. Maar helaas voor hem in de finale geen finish maar als dag resultaat een p4 in de DD2 Master.
Nieuwkomers Jesse Spaans en Hamza Benkaddour (allebei komende uit de 4-takt klasse WF) reden voor het eerst mee in de DD2. Jesse had helaas geen finish in de pre finale maar in de finale liet hij toch zien dat hij wel kon racen en kwam als 10e over de finish. Hamza was degene die achter hem als 11e over de finish kwam en zij zullen ook meer na voren rijden als ze wedstrijd ervaring hebben opgedaan in de DD2 klasse want racen kunnen ze wel.
Dan onze trouwe DD2 rijder Giel Bronder is een “oude rot” in deze klasse en weet als geen ander hoe het spelletje gespeeld moet worden. Hij zetten dan ook een mooie p2 neer in de kwalificatie. Maar helaas geen finish voor hem in de pre finale en moest dus achteraan starten in de finale. Maar hij weet hoe het moet en reed door het hele veld heen naar een mooie p4, helaas net geen podium maar weet zeker dat hij de volgende keer er zeker wel op zal komen te staan.

Op naar de volgende wedstrijd.