Dit was een weekend met minder mooi weer dan we hadden gehoopt. Veel regen hebben we gehad en de 1e heat werd dus ook in de regen verreden, de overige heats waren gelukkig droog.

Zaterdag vonden de kwalificaties plaats en dat verliep ook anders dan gepland.
De regen viel met bakken uit de hemel en de micro’s, mini maxen en junioren reden hun kwalificatie op een enorm natte baan, zelfs zo nat dat het erg lang duurde voor dat de senioren mochten rijden. Eerst dachten we dat ze het gingen cancelen maar uiteindelijk hebben zij kunnen kwalificeren. Alleen de DD2 en DD2 masters werden gecancelled. Vanwege de vele regen op de baan was het niet meer verantwoord om nog zo laat tegen de avond te kwalificeren zodat zij zondag ochtend vroeg aan de beurt kwamen.

De micro max klasse, daar hebben wij een rijder Melvin Ezinga. Helaas verliep zijn kwalificatie niet helemaal zoals verwacht, een p12. Alle hoop was gevestigd op de heats want gezien zijn prestaties afgelopen seizoen beloofde dat veel goeds. De 1e heat reed hij aardig naar voren en finish p9. De 2e heat was nog beter en na een paar mooie inhaal akties was het finish p5. De 3e heat was een heat waar hij helaas 3 strafseconden kreeg en terug viel naar een 13e plek. Dag resultaat een 8e plaats.

Dan de mini max klasse, Sen Roodenburg en Brett Ottes. Waar Sen niet het geluk had vond Brett die zeker wel. Sen had 2 slechte heats doordat hij het slachtoffer was van een paar botsingen maar de 3e heat was er een zoals we van hem verwachtten. Super mooi gereden en p8. Dag resultaat is dan een 20e plek. Volgende wedstrijd, nieuwe ronde nieuwe kansen.
Brett voerde de spanning aardig op: daar waar het met de trainingen en kwalificatie (p24) niet goed ging, liet hij zien bij de heats dat het allemaal wel goed zat. Wat een mooie races heeft hij laten zien: 1e heat p7, 2e heat p10 en de 3e heat was er een om door een ringetje te halen: p4. Dag resultaat is dan ook een welverdiende p7. Mooi gedaan Brett!

De junioren: Axel Goes, Demi Kleingeerts, Alexander Dzhanibekyan en Rick Bouthoorn. Allemaal hadden ze er zin in.
Uitslag kwalificatie: Demi p6, Rick p8, Alexander p16 en Axel p17.
Alle 4 onze rijders hadden denk ik meer verwacht van deze wedstrijd op Kerpen daar ze allemaal wel een keer in de klappers hebben gezeten. Helaas maar het is niet anders, ondanks dat hebben ze toch er het beste uit gehaald. Zo hadden Axel en Demi een redelijk goede 1e heat (resp. 14e en 15e P). En Rick had een goede 2e heat p14 en zat het Alexander helaas allemaal niet mee. Dag resultaat van de jongens is als volgt:
Axel p19, Demi p20, Alexander p23 en Rick een p24. Hopelijk gaat het de volgende wedstrijd beter.

De senioren met Rick van den Hoek (komende uit de 4-takt World Formula) en nieuwkomer Joey Wouters. Het viel niet mee voor ze de eerste wedstrijd in de senioren daar het veld toch bestond uit wat ervaren rijders. Maar ze hebben zeker hun best gedaan. De kwalificatie was een p14 voor Joey en een p15 voor Rick. Hoewel het gevecht voor aan de kop los barste was het gevecht ook begonnen voor Rick en Joey, met af en toe een plekje winst en een plekje verlies is de dag uitslag als volgt:
Rick p15 en Joey p17 en we weten in ieder geval dat zij de volgende wedstrijd weer alles gaan geven met deze ervaring rijker.

Als laatste hebben wij nog onze DD2 en DD2 Master rijders.
Giel Bronder, Thierry de Jong en nieuwkomer Nawien Agterhorst (DD2 Master)
Deze 2 klassen reden samen maar hebben allebei een eigen klassement. Giel zette een 7e tijd neer in de kwalificatie en Thierry een p10. Nawien zette een p3 neer in de kwalificatie (van helaas maar 3 masters). Thierry had ook niet zijn weekend daar hij 2x pech had in heat 1 en 2. Maar de 3e heat was zeker beter en een mooie p9 als finish. Dag resultaat p 10. Giel kreeg weer langzaam de smaak te pakken, na een minder goede 1e heat had hij zeker 2 heats waar hij zijn stuurkunsten weer liet zien. De 2e heat p5 en de 3e heat was een hele mooi overwinning, p1 echt super goed gereden Giel. Maar helaas net niet op het podium, zijn dag resultaat is een mooie p4. Dat beloofd wat voor de volgende race!
Nawien reed voor het eerst een wedstrijd mee in de DD2 Master. Het viel hem zeer zwaar daar hij nog geen enkele wedstrijd hierin had meegereden. Ondanks dat genoot hij er zeer van en elke manche werd hij beter en beter. Hij kreeg de smaak te pakken en dankzij zeer nuttige tips van zijn teamgenoten Giel en Thierry en pitlane-dame Kirstin Heikoop ging het ook echt beter.
Er was nog even een spannend momentje in de 2e heat met Nawien, hij was nog druk bezig zijn snelheid te vinden en wat er nu gebeurde was dat een DD2-er hem een rondje wilde lappen. Nawien kreeg blauw maar kon met geen mogelijkheid aan de kant en diegene die achter hem zat had blijkbaar geen geduld. Met als gevolg dat die rijder Nawien eraf zette, zo de pitstraat in. Gelukkig kan Nawien tegen een stootje en ging vervolgens gewoon weer zijn race vervolgen. Uiteindelijk heeft de veroorzaker van deze “botsing” een straf gekregen. En Nawien….die kon er wel om lachen. Heeft nog meer zin gekregen om de volgende wedstrijd te rijden. Top gedaan jongens!

De volgende wedstrijd vindt plaat op 15 en 16 april te Veldhoven. Tot dan!