Dit weekend (11 en 10 juni) werd de 4e NK 2-takt Chrono verreden te Kerpen. Het beloofde een mooi warm en spannend weekend te worden. Alleen vrijdag was eigenlijk een dag dat de regen met bakken uit de hemel kwam. Vanaf een uur of 3 werd t droog en waren onze rijders te vinden op t mooie circuit.

Zaterdag zou een warme zonnige dag worden en dat klopte ook. Een graad of 25 en geen zuchtje wind. Na 4 training sessies gereden te hebben was om 1700 uur de kwalificaties.
Helaas vielen de kwalificaties wat tegen, Sen Roodenburg was de enige de nog in zijn klasse (minimax) in de top tien kwalificeerde, p9.

Dan moest het maar op de wedstrijddag gebeuren, alleen zou dat een zware beproeving worden daar de temperatuur enorm omhoog ging, geen zuchtje wind en geen schaduw….met andere woorden het zou afzien worden.

Melvin (micro max) had zeker niet zijn weekend, hij deed enorm zijn best ondanks de tegenslagen en hitte maar het mocht allemaal niet lukken. Hopelijk voor hem gaat het op Spa beter.

Sen had een goede 1e heat p3 alleen waren zijn 2e en 3e heat helaas niet goed, pech pech en nog eens pech. Dag resultaat p11.
Hetzelfde geldt ook voor Brett en Amadou, ook zij hadden het geluk niet aan hun zij. Respectievelijk p20 en p 23.

Demi (max junior) had geen goede kwalificatie (p23) maar reed 2 superheats: 2x p9 en overall een goede p11.
Rick en Alexander hadden ook niet het geluk, helaas een p26 overall voor Alexander.
Rick probeerde nog na een redelijke 1e heat alles uit de kast te halen voor heat 2 en 3 maar helaas net voor de start van heat 3 ging zijn ketting eraf. Hij zette zijn kart op de kant en probeerde uit alle macht zijn ketting erop te krijgen, dat lukte maar met 2 rondes achterstand. En met respect: hij gaf niet op en kwam uiteindelijk toch over de finish met punten! Dag resultaat een p21.

Dan onze senior Joey die ook niet echt zijn weekend had, deed enorm zijn best, gaf niet op en eindigde overall p18.

Bij de DD2 hebben we Thierry die wel alle 3 de heats wist uit te rijden maar helaas met straffen in de 2e heat dus al met al niet tevreden en overall een p7
Nawien onze DD2 master reed 3 goede heats maar wist niet het podium te halen, dag resultaat een p4.

Hopelijk gaat de volgende wedstijd 15 en 16 juli te Spa de races voor onze rijders beter.
Het is iedereen gegund om zonder pech de finish te behalen. We gaan het zien, tot dan.