Wat een prachtig weekend hebben we gehad: heerlijk warm weer en een welverdiende overwinning van Alexander Dzhanibekyan in de DD2.

Daar begin ik dit keer ook mee: DD2
We hebben Alexander, Hamza, Sven (DD2 Master) en Giel Bronder.
Alexander had echt een overwinning nodig, na een paar 2e plaatsen zat het er ook wel in. Samen met zijn monteur Erwin hebben ze dan ook hard gewerkt aan de set-up, de trainings-heats op de baan en veel praten/uitleggen wat te doen in welke situaties. En dat heeft enorm veel geholpen.

In de kwalificatie zat het zo dicht bij elkaar, Alexander zette een 3e tijd neer (44.664), heel dicht tegen de tijd aan van de nr 1 (44.650). Het beloofde dus spannende races te worden.
Met een schitterende inhaal actie op de nr 1 (die had Alexander echt niet zien aankomen) kwam hij als winnaar over de finish. Zo ook de finale heat was hij onoverwinnelijk, met nog de snelste ronde tijd kwam hij als terechte winnaar over de finish. Een mooie dag winst voor Alexander. En daar bij kreeg hij ook de Pitt-Talk Award voor in het magazine Start vanwege zijn prestaties/gedrag op de baan en naast de baan, van harte gefeliciteerd.
Sven Gielis onze master kwam ook op het podium terecht. Een mooie p3 voor hem. Hij had een goede kwalificatie neergezet maar helaas voor hem kwam hij bij de start in de pre-finale niet weg, technische problemen. Dat betekende druk aan het werk om zijn kart klaar te krijgen voor de finale. Gelukkig op tijd klaar en alles deed het perfect. Hij kwam over de finish als 6overall en dat betekende een dag resultaat p3. Zeker een mooie prestatie al had er zeker meer in gezeten als de kart het in de pre-finale wel deed. Van harte gefeliciteerd.
Dan Giel en Hamza, allebei hadden ze er zeker zin in, Giel die weer een wedstrijd mee deed en Hamza die het circuit super leuk vind dus er vol voor ging. Giel reed zeer constant, zowel in de pre- als finale een 7e plek wat hem een 6e plek als dag resultaat geeft. Hij baalde wel dat hij niet verder met de top 3 kon mee vechten maar heeft zeker genoten het weekend, voelde weer als vanouds. Hamza had het zwaar, zeker ook behoorlijk last van de warmte en was erg vermoeid. De een kan er meer tegen dan de ander maar al met al zeker genoten. In de begin fase van de pre- en finale goed gestreden maar kon helaas het tempo niet bijhouden en zijn dag resultaat is een p13.

De junioren Sen en Brett, allebei gedreven om te winnen. Hebben zeker de winnaars mentaliteit.
Ze gingen er dus ook vol voor, maar helaas was de kwalificatie niet wat ze ervan hadden gehoopt. Allebei waren ze teleurgesteld, alles gegeven maar de top zit zo dicht bij elkaar dat je met een tiende van een seconde langzamer al flink wat plaatsen naar beneden zakte. Dus dan maar in de pre- en finale alles geven en dat hebben ze ook gedaan, wonnen her en der wat plekken maar verloren ze ook weer. Brett heeft een dag resultaat van een p17 waar zeker meer in had gezeten maar nieuwe kansen voor hem de volgende wedstrijd. Sen, daar had ook meer in gezeten zij het niet dat hij in beide heats straf heeft gekregen wat voor hem een dag resultaat opleverde van een p20. Op naar de volgende wedstrijd, weer nieuwe kansen.

Tot slot de mini max, Melvin, Amadou en Luuk. De kwalificaties gingen voor deze heren niet verkeerd. Alle drie vol goede moed de pre-finale in. En het beloofde een strijd te worden want niemand wilde zijn plek verliezen, ze wilde alleen maar zo veel mogelijk naar voren rijden. Helaas lukte dat Melvin niet want die kwam in een klapper terecht na de start en kon niet verder. Amadou en Luuk konden uit de klapper blijven en gingen er vandoor. Luuk finish p11 en Amadou p15, die zat in druk verkeer waardoor hij wat plekken heeft verloren.
In de finale was het Melvin die gelukkig weer mee kon doen na reparatie van de kart. Van achteren reed hij zich een weg naar voren, schitterend om te zien en zijn finish een p12. Amadou ging gelukkig ook goed en kon ook wat rijders inhalen en zijn finish was een p11. Luuk reed zeer constant en moest iedereen achter zich houden want zijn voorgangers kon hij helaas niet bijhouden. Lang bleef hij ze voor, een mooie strijd om te zien en zijn finish een p10. Heren, goed gedaan en op naar de volgende wedstrijd.

Met dank aan Kartphoto, voor een finish- en podium foto van Alexander.