Het weekend van Kerpen , 4e NK 2-takt

Dit was wel een heel bijzonder weekend, niet alleen vanwege de warmte en ook wat regen maar meer door senior rijder David Grimbergen.
Hij was diegene die iedereen verbaasde, niet alleen wij van team Montfoort Motorsports maar heel de paddock! Speaker, organisatie, rijders wie dan ook. Want wat was er gebeurd:

Bij de kwalificatie senioren (die in 2 groepen waren verdeeld) moest er een keus gemaakt worden, slicks of regenbanden want het had flink geregend. De andere klassen ervoor reden op regenbanden maar het circuit werd steeds droger. Iedereen (ook onze rijder Rick vd Hoek) hadden regenbanden eronder. Maar het was David die echt op het allerlaatste moment besloot om de slicks eronder te gooien. En dat bleek een briljante keus te zijn.
Hij was in de eerste ronde gelijk gespint, want moest wel effe wennen aan toch een beetje natte baan maar na de 2e ronde had hij het gevoel te pakken. Hij reed steeds sneller en sneller en op een gegeven moment zo snel dat iedereen bij de tijdscherm met grote ogen stonden te kijken. De baan werd droger en David was in zijn groep de enige die op slicks reed en zette daarmee iedereen op achterstand. David had voor het eerst een pole positie neergezet!
Iedereen ging uit zijn dak, bij het tijdscherm, in het park-ferme, de speaker en uiteraard bij ons in de tent. Iedereen feliciteerde hem en zelfs rijders van andere teams kwamen langs om hem te feliciteren, wat een prachtig moment was dat.

Dit betekende wel dat de 2e groep senioren gelijk de regenbanden verwisselde voor slicks want wat David kon konden zij ook hadden ze gedacht. En dat bleek ook zo te zijn, de baan was erg droog geworden en de regenbanden waren geen optie meer. Deze groep zette dan dus ook allemaal een snellere tijd neer maar door het samenvoegen van beide groepen had David een hele mooie p2.

Helaas gebeurde er van alles in de 1e heat, David had een mooie start maar kreeg een tik van achteren waardoor hij klem kwam te zitten en er een achterop hem terecht kwam. Het duurde even voordat diegene los was en David verder kon, helaas van achteren opnieuw beginnen. Maar dat ging erg goed want hij had de goede snelheid.
De 2e heat was ook weer vanaf de eerste startrij, wat erg goed ging zelfs maar na een paar ronden moest hij naar binnen, hij kreeg een materiaalvlag: zijn kettingkast beschermer was eraf gegaan en dat betekende einde race. Al met al was dit zeker een geslaagd weekend voor David en ons want zo zie je maar weer: alles kan gebeuren zelfs datgene wat je niet zou verwachten.

Dan kijken we nog naar de mini max rijders:
Brett, die had een mooie 3e plek in de kwalificatie, Amadou een 9e plek en Melvin een 7e plek. Luuk van Wijngaarden reed een mooie 16e plek, hij gaat steeds beter en beter rijden en dat is leuk om te zien. Helaas kon Brett in de races niet zijn plek behouden daar er flink gestreden werd. Hij eindigde deze dag op p8, Amadou p11, Melvin p15 en Luuk p16. Toch een hele mooie prestatie voor deze jonge knapen daar zij elke wedstrijd beter en beter worden.

Dan de junioren, Alexander en Lars. Beide jongens moeten zich steeds door het veld heen rijden daar ze allemaal graag willen winnen en de tijden heel dicht bij elkaar liggen. Alexander had het zwaar daar hij flink moest verdedigen omdat hij niet meer verder naar voren kon komen maar dat heeft hij goed gedaan. Hij eindigde deze dag op p 16 en dat geldt ook voor Lars. Zwaar veld en moeilijk om naar voren te komen maar ook hij gaat zich steeds beter voelen in de junioren klasse.

De DD2 (master) klasse: Giel, Jesse, Hamza en Nawien. Bas kon helaas niet meedoen daar hij in Veldhoven zijn ribben gekneusd had. Hij heeft het vrijdag wel geprobeerd maar het was niet te doen zo veel pijn. Beterschap Bas.
Giel kwalificeerde zich op een 3e plek en vol goede moed naar de races: zou het dan toch lukken vandaag een 1e plek? Het was zwaar maar uiteindelijk was zijn dag resultaat een mooie p2, hij heeft er patent op. Spa nieuwe ronde nieuwe kansen Giel, het gaat zeker nog een keer gebeuren!
Jesse had een mooie p6 in de kwalificatie en een dag resultaat p9.
Hamza kwalificatie p16 en als dagresultaat een 12e plek.
Nawien kwalificatie (overall p17) master maar een dag resultaat master p6.

 

Op naar de volgende wedstrijd en die is in Spa, tot dan!