Dit was een weekend dat we met ons 4-takt team gezellig naar Spa Francorchamps gingen.
Het beloofde een heerlijk weekend te worden want op spa gaan we altijd BBQ-en ongeacht het weer.
En dat hebben we dan ook zeker gedaan op zaterdag avond, gezellig met het hele team op de camping waar we ook met zijn allen verbleven.

Het was alleen niet zo’n goed weekend voor Hans want onderweg naar spa voelde hij zich niet echt lekker worden maar toch doorrijden want de tent moest opzet worden en zo gezegd zo gedaan. Naarmate de dag vorderde zagen we toch wel dat het niet goed ging met Hans en als hij op zo’n kart weekend liever naar huis gaat dan betekend dat ook dat hij echt goed ziek is. Zijn vrouw kwam hem dan ook aan het einde van de dag ophalen.

Zaterdag waren de rijders er allemaal en was ronald ook inmiddels gearriveerd na zijn werkweek van Oostenrijk.
Dit keer zouden de rijders (net als de 2-takt rijders) op de zaterdag kwalificeren, dit ivm bijtijds naar huis rijden op zondag.

Het was dan ook Lars Kokke die de 1e plek pakte voor Bas Besemer die met de gouden nr 1 mocht rijden (staat in het kampioenschap op de 1e plaats).
Gevolgd door Hamza Benkaddour en Jesse Spaans.
De 1e race was zeer spannend en werd er gereden op het randje, geen van onze rijders wilde verliezen en ook zeker niet van de RK1 rijders waar ze tussen reden. Uiteindelijk reden ze alle 4 achter elkaar en was het spannend wie van hen als eerste over de finish kwam. En dat was Bas met direct daarachter Jesse, Lars en Hamza.

Race 2e was niet zo’n goede race voor Lars, hij kwam niet over de finish door dat hij in enorm gevecht was met zijn team genoten maar ook met de rk1 rijders. Hij eindigde helaas in de grindbak met enorm pijn in zijn pols/hand. De winst in de heat ging naar Hamza gevolgd door Jesse en Bas.

Race 3e werd gewonnen door Lars, winnaar van de kwalificatie en uitvaller van de vorige race. Met pijn in zijn hand toch een mooie race overwinning waar hij zeer blij mee was. Achteraf hebben wij vernomen dat hij bij thuiskomst even zijn hand had laten nakijken en bleek dat hij zijn pols had gebroken. Wat een bikkel. Op de 2e plaats hebben we Jesse gevolgd door Bas en Hamza.

En het is Jesse Spaans die de dag overwinning op zijn naam weet te schrijven ondanks dat hij geen race heeft gewonnen maar zeer constant alle 3e de manches op p2 finished. Van harte gefeliciteerd Jesse! Op p2 vinden we Bas, p3 Lars en p4 Hamza.

Tot de volgende race!