Spa, een circuit waar ik altijd graag foto’s maak van onze rijders vooral als het mooi weer is. Maar helaas had ik zaterdag ochtend een misstap gemaakt waardoor ik enorm last had van mijn onderrug net boven mijn bil….Dus foto’s maken zat er niet in voor mij.
Maar collega Edwin Benschop van Benschop-Fotografie was zo vriendelijk om mij wat foto’s te mailen waarvoor mijn dank!

Heerlijk weer in spa, geen regen alleen zondag ochtend de warming up maar daar bleef het bij gelukkig.
De Micro Max klasse daar waar we Melvin hebben rijden heeft het weekend getraind in zijn nieuwe mini max kart. Maar de wedstrijden van dit seizoen wordt nog netjes uitgereden in de micro max. En hij had er zin in, de 1e heat finish p8 en dit was zeker beter dan de voorgaande wedstrijden waar hij de snelheid miste en nu gelukkig niet.
De 2e heat was spannend daar de kopgroep vlak voor Melvin met elkaar in aanraking kwam en daar Melvin zo van schrok dat hij spinde. Een p9 als finish.
Heat 3 die ging wat minder, vanaf p9 startte hij maar in de hair-pin was een klapper waar hij niet uit kwam en een DNF had. Helaas maar dag resultaat een mooie p10.

In de mini max klasse hebben we Sen en Amadour. Allebei hadden ze enorm veel zin in de wedstrijd. Brett was er dit keer niet bij daar hij van een heerlijke zomervakantie geniet. Sen reed een ijzersterke 1e heat, van p7 naar p2. Hij kwam op kop en reed ijzersterk tot aan de finish waar hij net nipt de 1e plek verloor. Het was een foto-finish! Ongelooflijk spannend was dit. Amadour reed ook sterk aan de staart van het veld en had geen grote achterstand meer vergeleken met de voorgaande wedstrijden. Hij boekt enorm progressie.
De 2e heat was geen goede start voor Sen, kwam slecht weg van p2 en in de hair-pin was een mega klapper waar Sen gelukkig geen last van had maar Amadour helaas wel. Voor hem een DNF.
Sen kwam over de finish als 3e.
De 3e heat was voor Sen stuivertje wisselen, maar een mooie p3 als finish. Amadour zat in de klapper en kwam eruit maar moest achteraan sluiten en kwam gelukkig wel over de finish.
Hiermee behaalde Sen een hele mooie podium plaats p3! Van hart gefeliciteerd Sen. Dag resultaat Amadour p19.

Dan de junioren, met Rick, Axel, Alexander en nieuwkomer Kurt Escher. Komende uit Paraquay.
Rick zijn dag resultaat is p11, de 1e en 2e heat waren super goed, daar hij dicht bij de kopgroep reed. Het verschil in tijd was minimaal en finish 2 x p8. Alleen de laatste heat was helaas een DNF. Er was bij de start in de 1e bocht een mega crash waarbij hij de dupe was net als Kurt en Alexander.

Axel heeft als dag resultaat een p13. Reed zijn race, bleef uit de klappers maar had helaas niet de snelheid die hij graag wilde hebben. Ondanks dat toch een mooie p13.

Alexander reed zijn race, was duidelijk te zien dat hij steeds meer ervaring krijgt in deze klasse en reed de 1e manche sterk. In de 3e manche had hij ook de pech dat hij in de klapper zat met code rood als gevolg. Ook hij kon niet verder en een DNF. Dag resultaat voor hem een p21.

Nieuwkomer Kurt liet zien dat hij echt wel kon racen. Reed constant en genoot elke keer weer van de races. Hij heeft een dag resultaat p19. Ook hij zat in de 3e heat in de klapper, moest binnenkomen en mocht na de her start starten vanuit de pits. Helaas verloor hij zijn kettingbeschermer en moest daardoor definitief binnen komen. Ook een DNF. Het is wel anders racen dan hij gewent is, dit zijn circuits die veel groter zijn dan waar hij op gereden heeft, de groep is ook groter en de competitie is enorm. Maar heel sportief keek hij ook naar de andere races van team montfoort motorsports en daar genoot hij enorm van. Een zeer geliefde rijder en hopelijk mogen wij hem de volgende races weer verwelkomen.

Dan de senioren met Joey, die het toch wel zwaar had op het circuit te Spa. Deed enorm zijn best met als dag resultaat p21. Duidelijk niet waar hij op hoopte en hopelijk na de vakantie dat de snelheid terug te vinden is bij Joey.

DD2 met Giel en in de master Nawien. Maar helaas moest Nawien zaterdag ochtend meedelen dat hij de wedstrijd niet mee kon rijden ivm gekneusde ribben. Jammer want zowel hij als zijn monteur Kirstin hadden er veel zin in maar om erger te voorkomen kan je beter je ribben rust geven. Hopelijk is hij de volgende wedstrijd weer erbij, sterkte Nawien.
Dan Giel, die het op Spa ook naar zijn zin had. De 1e en 2e heat waren zo spannend dat we gewoon niet wisten wie eerste zou worden, het was stuivertje wisselen en deze jongens maakten het voor het publiek heel aantrekkelijk om te kijken. Giel werd 3, 2 en 6 met als dag resultaat een mooie podium plek 3! Van harte gefeliciteerd Giel!

Het is nu tijd voor vakantie en hopelijk zien we jullie allemaal uitgerust terug.