Het weekend van Spa was een heel mooi weekend, lekker warm weer en 4 bekers in de wacht gesleept! Echt een super weekend.

En laten we dit keer maar eens beginnen met de DD2, want daar hebben we Giel Bronder die na lang volhouden de 1e plaats heeft bemachtigd. Na continue de 2e te zijn heeft hij in Spa de dag winst te pakken. Zijn kwalificatie was een 3e plek en de pre-finale was een mooie p2 finish. In de finale was het zeker spannend daar hij flink in gevecht was oa met Imke Arts en Luc Scheepers. Uiteindelijk liet hij zien wat hij waard was en pakte de zege. In het eindklassement staat hij op dit moment 1 in het kampioenschap. Nog 3 wedstrijden te gaan en hopen op nog meer mooie overwinningen, gefeliciteerd Giel.

Sven Gielis is onze DD2 Master rijder en ook hij stond in Spa op het podium. Zowel in de kwalificatie, pre-finale en finale was hij 3e en dat is ook het dag resultaat: podium p3, van harte gefeliciteerd Sven.
Onze andere twee rijders Jesse en Hamza vochten zich ook een weg door het sterke veld DD2 rijders. Jesse is 6e geworden en Hamza 8e. Bas Besemer reed ook deze wedstrijd niet mee daar hij nog behoorlijk last had van zijn gekneusde ribben, hopelijk is hij er de volgende wedstrijd er weer bij. Al met al een goed resultaat bij onze DD2 rijders.

Dan de mini max rijders, ook hier 2 podium plekken behaald.
Amadou en Brett, respectievelijk p4 en p5. Wat een mooi resultaat en zeker voor Amadou want die liet zien dat hij na vele wedstrijden en trainen bij de top 10 hoort. Hij was ook opgevallen door de organisatie en kreeg dan ook de volgende prijs (naast zijn behaalde beker): de Start 84 Pittalk Award. Dit houd in dat hij een interview krijgt en die wordt geplaats in de Start 84. Geweldig, zeker verdiend Amadou! Brett had dit weekend niet zo’n goed weekend zij hij zelf, dit was niet echt zijn baan maar heeft er het beste van gemaakt. Hij kwam als 7e over de finish in de finale na een tijd lang op p5 gelegen te hebben. Maar omdat 2 rijders straf hadden gekregen die voor hem waren gefinished steeg hij naar p5 en dat is ook een podium met beker en daar was Brett zeker blij mee. Want alle punten tellen mee in het kampioenschap ook al zit het wat tegen…..

Over tegen zitten gesproken, daar kon onze rijder Luuk van Wijngaarden over mee spreken. Als er een pech had dan was hij de echte pechduivel. Na wat goede training sessies had hij zin in de wedstrijd op zondag. De Kwalificatie verliep niet helemaal goed maar toch een mooie p14 in een veld waar ze dicht op elkaar zaten wat tijd betreft. In de pre-finale sloeg het noodlot toe: zijn start was niet goed maar reed aardig terug naar zijn start positie. Een enorme crash, een rijder reed vol in de banden, werd uit zijn kart geslingerd en een rode vlag, race werd stopgezet. Daarna een herstart maar in ronde 8 viel zijn motor uit en deed het niet meer. De finale, de 1e start was een valse start dus een herstart, en na bocht een: helaas luuk stond stil, motor deed niets meer. Dus 2 races een DNF. Helaas Luuk, we hopen dat de problemen de volgde wedstrijd verholpen zijn. Melvin had een redelijk weekend, schommelde een beetje tussen de middenmoot in, kwalificatie p17 en in de pre- finale p9 en we hadden goede hoop dat hij meer naar voren zou rijden maar helaas het lukte niet en een p13 als finish.

Micro max rijder Mick had ook niet echt zijn weekend op het circuit te Spa. Hij kwalificeerde zich op een 13e plek. In de pre-finale had hij geen finish, het ging niet zoals hij wilde en begon vol goede moed aan de finale. Ook deze liep niet helemaal zoals gepland maar toch hij heeft deze race uit kunnen rijden. Zijn dag resultaat is een p11. Hij had het weekend niet alleen zijn vader mee als monteur maar ook zijn opa. Al met al hebben ze het naar hun zin gehad en wij hopen dat de volgende wedstrijd Mick kan laten zien dat hij echt wel kan racen.

De junioren Alexander en Lars hadden het zwaar in deze klasse, de nummers 1 t/m 21 zaten binnen 1 seconden en dat beloofde een gevecht te worden op het circuit. Ze wonnen een paar plekken maar verloren er ook weer een paar. Hun dag resultaat is voor Alexander p18 en Lars p22. Hopen op meer succes de volgende wedstrijd jongens, we weten dat jullie het kunnen.

Bij de senioren was vrijdag Joey Wouters ziek naar huis gegaan, was de nacht ervoor erg ziek geworden en wij zullen hem zeker weer de volgende wedstrijd zien. David en Ceylan moesten in een veld van 29 rijders laten zien wat ze waard waren. De rijders die al meer seizoenen deze klasse rijden waren dus ook vooraan te vinden en daar was de strijd enorm. Dat neemt niet weg dat in de middenmoot en achteraan niet gestreden wordt, zekers niet. Helaas zaten David en Ceylan steeds vast achterin waar ze vochten om elke plek. Dag resultaat David een p22 en Ceylan p23. Vol goede moed naar de volgende wedstrijd jongens!

Wij sluiten dit weekend af met 4 mooie podium plaatsen, veel zon, gezelligheid en heerlijke BBQ avonden. Tot de volgende wedstrijd en die is op 18 en 19 augustus te Berghem.

Niet vergeten: eerst nog de 3e Euroround te Oostenrijk op 3, 4 en 5 augustus waar ook wij aanwezig zijn met Rick Bouthoorn en Sen Roodenburg.

Een week later zijn Amadou, Melvin en Mick te zien bij het Kartfestival, ook in Oostenrijk.

Allemaal heel veel succus!