4-takt Veldhoven, wat een prachtig weekend om het seizoen te starten.

Niet alleen was het prachtig weer: veel zon en vrolijke gezichten maar de races waren weer spannend als vanouds.
Helaas hebben wij maar een kleine groep rijders die meedoen aan het 4-takt maar des al niet te min: we hebben enorm van ze genoten. Ze hebben mooie races laten zien, ondanks dat we maar 4 world formula rijders hebben en werden daarom samen gevoegd aan de RK1 klasse. Niet verkeerd want ze waren niet alleen aan elkaar gewaagd, maar ook konden ze goed mee strijden met de RK1 rijders. Soms waren ze stukken sneller…..wat natuurlijk mooie inhaal akties opleverden.

Twee “oude” rijders Bas Besemer en Lars Kokke stonden te popelen net als de 2 nieuwkomers Hamza Benkaddour en Jesse Spaans.

Hamza had er enorm veel zin in en dat was ook duidelijk te zien, hij zette een 3e tijd neer maar ging als een speer door het veld heen. Race 1 en 2 zette hij op zijn naam en de laatste race werd hij derde. Met een mooie podium plaats, het hoogste treetje, van harte gefeliciteerd met je eerste overwinning!
Bas kwalificeerde zich als 1e en was daar enorm blij mee. Bas was in flinke strijd met een RK1 rijder wat hem enorm veel tijd en plaatsen heeft gekost maar ook daar weer van geleerd en hij heeft laten zien dat er niet met hem te sollen valt. Heat 1 p2, heat 2 p3 en de laatste heat p2 en dat is overall een mooie 2e plaats. Top.
Jesse kon niet wachten om te racen en kwalificeerde als 2e. Fanatisme straalde van hem af, heeft aardig wat pech gehad de 1e en 2e heat (beide p4) en dan ook nog uitvallen, het zat hem niet mee. Maar hij heeft laten zien dat hij toch goed kan racen want de 3e heat heeft hij mooi gewonnen, p1. Was een schitterende race, top. Dag resultaat p3.
Dan Lars, die ging niet al te lekker van start maar ook hij ging er vol voor. Kwalificeerde op een 4e plaats. Race 1 p3, race 2 een mooie p2 waar hij zeer mooie inhaal akties liet zien en race 4 p4 en overall is hij dan ook 4e geworden.

Al met al een mooie start van het kart seizoen. Op naar de 2e wedstrijd die plaats vind op 1 en 2 april te Berghem, tot dan!