Een weekend van uitersten, 3e NK Chrono 2-takt te Veldhoven

Het beloofde een heel warm weekend te worden op het circuit De Landsard Veldhoven.
Maar ook van uitersten want was het vrijdag en zaterdag bloedheet, zo was het zondag warm en ongelooflijk nat. In de middag viel de regen met bakken uit de hemel, zo erg zelfs dat de baan en pitstraat helemaal blank stond. In overleg met de team bazen heeft de organisatie besloten dat de finale senioren en DD2/master niet verreden zou worden en dat betekende dat voor hun de pre-finale de finale uitslag zou worden. Heel jammer maar de veiligheid van de rijders en officials staat voorop.

Wat betekende dat voor onze mannen:
in de senioren klasse was het de beurt aan David, Joey en Ceylan. Zij maakten wel progressie maar helaas kwam dat er nog niet helemaal uit in de pre-finale en een 2e kans in de finale om meer naar voren te racen zat er dus niet meer in. Ze waren wel teleurgesteld want ze hadden graag in de regen willen rijden, maar volgende wedstrijd nieuwe ronde nieuwe kansen.

Bij de DD2/Masters hadden we mooie kansen voor het podium. En dat gebeurde ook, ook zij mochten alleen de pre-finale rijden.
Nieuwkomer Sven Gielis (DD2 Master) had enorm veel zin in de race en dat bleek wel, hij zette een 4e tijd neer in de kwalificatie en beloofde ons in de pre-finale zo ver mogelijk naar voren te komen.
Hij reed ongelooflijk goed voor zijn eerste wedstrijd en kwam over de finish als 2e. Een mooie podium plek voor hem, van harte gefeliciteerd topper!
Ook weer een mooie podium voor onze rijder Giel, hij werd zoals vorige wedstrijd 2e en was zeker enorm blij al hoopt hij een volgende keer toch een keer op het hoogste treetje te staan, wie weet Giel, we hebben nog een paar wedstrijden te gaan.
Nawien, ook een DD2 master werd 4e en mist helaas net het podium.
Zowel voor Bas en Hamza was dit weekend niet echt wat ze ervan hadden gehoopt. Wel een goede kwalificatie maar helaas niet een finish in de pre-finale. En omdat de finale niet doorging konden zij het helaas niet laten zien wat ze zo graag hadden willen laten zien: racen. Maar volgende wedstrijd weer gewoon opnieuw beginnen.
Voor Jesse was het een goed weekend, een p7 in de kwalificatie en een mooie finish in de pre-finale op p7.

Onze micro max rijder (Mick) en junioren rijders (Alexander en Lars) waren verhindert zodat we nog alleen de mini max rijders hebben: Brett, Amadou, Luuk en Melvin.

Amadou en Melvin reden een goede pre-finale respectievelijk p5 en p8 dus vol goede moed gingen zij de finale in. Helaas konden ze niet goed door het veld heen komen en een finish op p8 voor Amadou en een finish p10 voor Melvin wat op zich goede prestatie is, allebei in de top 10.
Voor Brett en Luuk liep het niet zoals ze hadden gehoopt. Brett had een mooi p5 in de kwalificatie maar helaas in de eerste ronde een mega klapper waarbij Brett helaas de dupe van was, geen finish. Luuk had een 9e plek in de kwalificatie maar ook geen finish in de pre-finale. Dus allebei van achteraan beginnen in de finale en we wisten dat Brett de snelheid had en goed naar voren kon racen wat hij dus ook keurig deed. Een mooie finish op p7. Knap gereden Brett van achteraan!
Datzelfde geldt voor Luuk die ook liet zien dat hij op de goede weg was, een mooie p12 als finish.

 

Deze wedstrijd zit er op en we gaan ons klaarmaken voor de volgde NK 2-takt te Kerpen maar eerst nog de euroround te Zweden waar Rick Bouthoorn en Sen Roodenburg aan de bak moeten. Heren succes daar!