Dit weekend werd de 4e NK 4-takt verreden op het circuit te Veldhoven en de rijders hadden allemaal heel veel zin om weer de strijd aan te gaan met zijn allen.
Dit keer hadden we niet 4 maar 6 rijders in ons team.
Een nieuwe parolin rocky rijder Stijn van der Meer en een nieuwe world formula rijder Bodhi Fugers.

Stijn reed een goede kwalificatie en zette een p10 neer. Maar dan nu de heats, Stijn liet ons zien dat hij zeker met de top mee kon strijden. Hij ging het gevecht aan en won steeds een plekje, zo reed hij van 10 naar de 5e plek in de eerste heat. Dat beloofde veel goeds voor de 2e heat en dat klopte ook, wat een mooie strijd liet hij zien en een mooie p4 als finish. Maar dan heat 3, wij hadden goede hoop op een mooie podium plek maar helaas schoot hij in een gevecht van de baan, waar hij helemaal niets aan kon doen. Maar hij gaf niet op, kwam als laatste weer op de baan en ging weer als een speer door het veld heen. Alleen was de heat niet lang genoeg meer en was er een p18 als finish. Met als dag resultaat toch nog een mooie p10. Hier zit zeker meer in en dat heeft hij echt laten zien. Hopen dat Stijn de volgende wedstrijd ook weer van de partij is en dan gaan we zeker weer genieten van hem.

Dan de World Formula, met als nieuwkomer Bodhi Fugers. Al onze WF rijders konden Bodhi al daar hij geregeld op de trainingsdagen aanwezig was. Zowel Bas, Lars, Jesse en Hamza waren gewaarschuwd want Bodhi kwalificeerde als eerste! Nou daar moesten de jongens even slikken want dat was toch wel erg goed. Met Lars p2, Bas p3, Hamza p4 en Jesse p5. Dan de heats want daar moest het gebeuren. En dan zie je toch dat Bodhi wat wedstrijd ervaring mist. Maar die ervaring kan je alleen maar opdoen als je mee gaat doen en dan is de eerste wedstrijd een mooie vuurdoop. Hij liet zien dat hij hard kon rijden maar een rechtstreeks duel aangaan was toch best wel spannend daar hij zelf de grens op zocht en soms van de baan schoot. Maar niet opgeven en gewoon weer opnieuw beginnen. Dat was echt super mooi om te zien die vechtlust van Bodhi. Met een mooie 3e en twee 4e plekken was het dag resultaat een p4. Super goed gereden Bodhi en wij hopen dat je de volgende wedstrijd ook weer aanwezig bent want je maakt het wel spannend om naar te kijken!

Maar zoals ik al vertelde over wedstrijd ervaring, ja die hebben Bas, Lars, Jesse en Hamza alle vier. Maar het was toch Bas die gebruik maakte van zijn ervaring, techniek en een beetje geluk. Want hij haalde bij de start Lars en Bodhi in en een voor een moesten de RK1 rijders eraan geloven. Zo won Bas heat 1, maar ook heat 2 en heat 3 en dat leverde hem een mooie dag overwinning op. Van harte gefeliciteerd Bas, met nog 2 wedstrijden te gaan loopt hij flink uit op de nummer 2 (Lars). Maar het kampioenschap is nog niet gedaan, er kan nog van alles gebeuren en iedereen maakt net zo veel kans en de winnaar is pas bekend als de finishvlag van de laatste heat van de laatste wedstrijd is gezwaaid.

De 2e plaats werd ingenomen door Lars, die 2x 2e werd en 1x 3e. Die baalde uiteraard flink want hij wilde wat punten inlopen op Bas maar Lars, ook super gestreden en wie weet wat de volgende wedstijd gaat gebeuren.
Jesse werd 3e met een 4e, 3e en 2e plek. Die ging steeds beter rijden en ging ook de strijd aan met de RK1 rijders vandaar een mooie p3.
Bodhi werd 4e (zoals hierboven vermeld) en dan Hamza, die had veel strijdlust en wilde laten zien dat ook hij mee kan strijden met de toppers, dat kan hij zeker maar het geluk was niet aan zijn zijde en werd helaas 5e.

Wij gaan ons weer voorbereiden op de volgende wedstrijd, die is voor de 2-takt rijders op Spa (15 en 16 juli) en voor de 4-takt rijders na de zomervakantie (26 en 27 augustus) te Berghem.