Veldhoven, daar hadden wij de 7e NK 2-takt wedstrijd. Hier werden ook de tickets verdeeld voor het WK te Brazilie.
Een rijder van ons team zou zo’n ticket in de wacht kunnen slepen! En podiumkansen waren weer volop aanwezig dus dat beloofde een spannend weekend te worden.

Amadou, Melvin en Luuk (mini max klasse) waren weer van de partij en gingen goed van start, zelfs zo goed dat Amadou weer op het podium eindigde. Hij werd mooi 2e en dat na een kwalificatie op p7. Hij was gedreven na de laatste wedstrijden en wilde nu echt op een van de treden staan op het podium. Dat is mooi gelukt, van harte! Melvin ging ook goed, na een p18 in de kwalificatie heeft hij een mooie p10 als dag resultaat. Luuk ging niet verkeerd, had zelf wat meer van de races verwacht, maar keurig alle 2 de heats uitgereden en zijn dag resultaat is een mooie p17 in een sterk veld.

Dan Alexander en Lars (junioren).
Zij hebben het best goed gedaan, allebei de races uitgereden en dat is ook fijn. Alexander had een goede kwalificatie p13 alleen in de pre-finale wat plekken moeten toegeven en een finish p20. Daar en tegen was zijn finale erg goed, een mooie p15. Lars boekt ook vooruitgang, helaas niet zoveel als hij zelf had gehoopt maar hij komt er wel. Hij had een p23 in de pre-finale en een p20 in de finale.

De senioren, ja wat kan je hierover vertellen. Het waren twee heats waar op het randje gereden werd, de pre-finale was spannend maar de finale was er een waar je ogen te kort kwam. De een na de andere werden getikt en/of eraf gereden. Niet echt een schoonheidsprijs krijgt deze finale. David, Ceylan en Joey hadden zo alle 3 hun gevechten. En dat pakte niet altijd even goed uit helaas. David begon sterk maar had in de finale helaas een DNS. Hij kon niet starten en moest gelijk opgeven. Joey had een zeer sterke pre-finale p 13 maar helaas in de finale een DNF. Iets waar hij niets aan kon doen. Ceylan had de smaak te pakken, een p18 in de pre-finale, en een p21 in de finale. Zwaar bevochten dat wel, kreeg hier en daar wat flinke rake tikken maar gaf niet op. Hopelijk de laatste wedstrijd in Genk dat de jongens meer geluk hebben.

Dan de DD2/master. Giel, de man om de ticket naar Brazilie in de wacht te slepen. Hij wist wat hij moest doen: alle 2 de heats goed uitrijden, geen rare dingen doen en dan zou het moeten goedkomen. En dat gebeurde ook, hij had wel deze wedstrijd op het podium willen staan maar nam geen enkel risico: kwalificatie p5, pre-finale p3 en dan in de finale rustig over de finish komen p4 dan was hij verzekert van DE TICKET NAAR BRAZILIE!! Precies volgens plan. Van harte gefeliciteerd Giel met je prijs. Jesse had helaas de pech in de pre-finale geen finish maar de finale was een mooie p6. Hamza heeft beide heats uitgereden en zijn dag resultaat is een p8. Hij gaat steeds beter rijden, ondanks dat hij niet erg groot is begint hij langzaam aan de kart onder controle te krijgen. Het is en blijft zwaar maar gaat gewoon door. Top. Dan Sven, de DD2 master, die deed weer wat hij de vorige wedstrijd ook deed, een mooie finale neer zetten. En dat zonder zijn vaste monteur Thierry maar met hulp van Kirstin. Gefeliciteerd Sven met weer een mooi podium p2.

 

Op de foto Giel Bronder met zijn behaalde ticket naar Brazilie, bovenin middelste persoon.

We gaan ons klaar maken voor de laatste wedstrijd van het seizoen van de 2-takt te Genk.

Tot dan.