Op Veldhoven zou de beslissing van het kampioenschap beslist worden, weliswaar met nog een race te gaan maar die telt niet meer mee voor het kampioenschap.

Bij de mini max rijders hadden we Melvin, Amadou en Luuk. Voor zowel Luuk als Melvin was dit niet wat ze ervan verwacht hadden. Melvin die een DNF had in de finale en Luuk die een materiaal vlag kreeg, oftewel een mankement aan je kart die gevaarlijk kon zijn voor de rijders op de baan en hij moest eraf. Later bleek dat hij een loszittende achterbumper had. Amadou heeft wel beide races uitgereden en kwam over de finish al 9e. Toch een mooi resultaat.

 

Bij de junioren hadden we Lars, die vast wel blij was dit weekend. Hij heeft goede races laten zien, er zat zeker vooruitgang in en dat was duidelijk te zien. Maar helaas ook hij heeft in beide heats straf gekregen, allebei ivm een clickbumper. Oftewel 5 strafseconden. Zijn finish in de finale was een p23.
Maar zeker een goed weekend om op terug te kijken.

 

Ceylan, onze enige max senior rijder heeft enorm veel strijd laten zien. Gevechten die leuk waren om naar te kijken. Allebei de heats kwam hij over de finish als 17e, wat op zich niet verkeerd is want in deze klasse zitten jongens met heel veel ervaring en Ceylan weet zich goed te positioneren tussen deze rijders. Dus voor het volgend seizoen zit er zeker nog meer in.

 

Dan de DD2/Master. Sven had vandaag de kans om op het podium te komen en dat is hem ook heel goed gelukt. Zijn eerste overwinning en daar was hij heel erg blij mee. Wij zeker ook, een mooie overwinning van Sven op p1. Van harte gefeliciteerd.
Hamza had ook meer verwacht van deze dag, in de finale kreeg hij ook straf, 3 seconden omdat hij te vroeg bij de start over de corridor ging. Voor hem een finale p10.
Jesse heeft super goed gereden. Wat een strijd heeft hij laten zien, een must om naar te kijken en wat hebben we genoten. Hij kwam over de finish in de finale als 4e, helaas net geen podium maar zeer tevreden. Top gereden Jesse.
Alexander had zeker meer verwacht van dit weekend, hij stond als 3e in het kampioenschap en kon met nog een beetje geluk naar een 2e plek stijgen, maar kon ook zijn positie verliezen en 4e worden. Maar de zenuwen namen enorm beslag van hem. In de prefinale kwam hij als 3e over de finish en toen sloeg het noodlot toe in de finale. Hij was zo zenuwachtig dat hij foutjes maakte en riskeerde zelfs zijn 3e plek in het kampioenschap. Hij herpakte zich gelukkig nog in de laatste paar rondes en dat heeft geresulteerd dat hij het kampioenschap kan afsluiten als de nummer 3 in de DD2 klasse. Helaas niet op het podium deze dag maar ook dat moet je leren, omgaan met stress en zenuwen.

Op naar de laatste wedstrijd van dit seizoen te Genk.