BMC 3, Kerpen Duitsland 20 mei 2018

Bij deze een kort verslag (en foto’s) van Froukje (moeder van Melvin) over zijn wedstrijd te Kerpen in de mini max klasse:

Het is mooi weer in Duitsland en de groep is niet al te groot.
Er zijn dit weekend 11 rijders bij de minimax.

Op zondag de kwalificatie, ging prima, 5e startplek en door een DQ van een andere rijder zelfs een 4e plek. Zeer tevreden want dan kan hij naar voren rijden.

1e wedstrijd 4e gestart, 4e geëindigd.

2e wedstrijd 4e gestart 4e geëindigd.

3e wedstrijd werd hij meteen bij de warming up van de baan gereden in de 1e bocht. Oh wat spannend zo vlak voor de start. Degene die op hem knalde doordat hij spinde kon niet verder rijden maar Melvin gelukkig wel.
Helaas was de afstand tot de groep al zo groot dat hij wel voor de rode lijn kon aansluiten bij de groep maar niet meer terug kon rijden naar de 4e plek voor de start. Maar goed wel aangesloten starten.
De start was echter een valse start dus kreeg hij alsnog de kans om terug te rijden naar de 4e startplek. Direct na de start reed hij naar de 1e plek, helaas moest hij deze plek weer afstaan aan de nummer 1. Wel kon hij aansluiten maar na nog een ronde wist een ander zijn 2e positie in te nemen, maar als 3e (met een kromme radiateur en een zij bak die geheel omhoog stond) kon hij als 3e finishen. Van de dag werd hij 4e, dus alsnog met een schitterende beker naar huis.
Op het eindklassement staat hij nu op een 4e plek met 1 punt verschil op de nummer 3.

 

Word vervolgd.
Komend weekend is er een NK op de kartbaan de Landsard te Eindhoven.